Joe Biden holder den årlige State of the Union-talen i Kongressen den 7. mars 2024. Foto: Shawn Thew / Pool via AP / NTB.

I USA viser en menings­måling at 56 prosent av de spurte mener at Joe Biden ønsker å hindre Donald Trump i å vinne president­valget ved å putte ham i fengsel.

I henhold til målingen, som ble gjennomført av McLaughlin i tidsrommet 9.–14. mars, er det kun 30 prosent som sier det ikke er sant at Biden forsøker å få Trump satt i fengsel, melder Newsmax.

Many Americans believe the country is becoming a virtual dictatorship with a solid majority saying President Joe Biden wants to put former President Donald Trump in jail to stop his electoral chances, a new McLaughlin poll finds.

Blant Republikanske velgere er det 86 prosent som sier seg enig i at Biden bruker rettssystemet som et våpen mot Trump, men det er også betydelige andeler av andre velgere som er av samme oppfatning.

Et flertall av de spurte mener at Biden har spilt en rolle ved tiltalene mot Trump:

  • 67% say that politics has played a role in the indictments of Trump.
  • 58% say that Biden has played a role in the indictments of Trump.

John McLaughlin har arbeidet for Trump, noe som kan påvirke utfallet av målingen i Trumps favør, men den setter ikke desto mindre fingeren på en utbredt følelse av mangel på fair play i presidentkampen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.