USAs president Joe Biden snakker med pressen på plenen foran Det hvite hus den 7. juli 2021. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB.

En amerikansk menings­måling som er utført av det Atlanta-baserte opinions­instituttet Trafalgar Group, viser at et flertall på 56,5 prosent av de spurte ikke tror at USAs president Joe Biden bestemmer president­embetets politikk.

I målingen, som er gjort i tidsrommet 23.–25. juni, tror 83,6 prosent av republikanske velgere at det ikke er Biden som har ledelsen, mens den tilsvarende andelen blant demokratiske velgere er 31,7 prosent.

Hos partiløse er det 58,4 prosent som ikke tror at Biden har kommandoen.

Talsmann Mark Meckler for den konservative amerikanske interessegruppen Convention of States Action mener resultatene av meningsmålingen viser at folk fortjener å få vite sannheten om Bidens fysiske og mentale helse, melder Yahoo News.

«President Lincoln’s famous refrain that you can’t fool all of the people all of the time has never been more relevant and critical to the survival of our American republic,» Meckler said. «The American people deserve transparency from the Biden administration as to the true state of the president’s mental and physical health, and leaders in both parties in Congress need to follow through on this immediately.»

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!