Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, er til stede når helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo åpner et nytt korona-testtilbud på Universitetet i Oslo. Testingen vil foregå på Fredrikkeplassen på Blindern. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ett år etter at Norge stengte ned, er nordmenns tillit til myndighetene lavere enn i mars i fjor og med fallende trend, ifølge Opinion.

I mars sier to av tre nordmenn, 65 prosent, at de har tillit til informasjon som gis av regjeringen. 19 prosent har ikke tillit, mens resten svarer verken eller.

Tilliten ligger 9 prosentpoeng under mars i fjor, samt er nå på det laveste nivået under pandemien sammen med juni, melder Norsk Koronamonitor fra Opinion.

67 prosent sier at de har tillit til informasjon som gis av helsemyndighetene. Kun seks av ti (59 prosent) sier at de har tillit til at helsemyndighetene har satt i verk de nødvendige smitteverntiltakene for å begrense smitten. 22 prosent har ikke tillit.

Seniorrådgiver i Opinion, Nora Clausen, sier at tilliten i befolkningen til at nødvendige tiltak er satt i verk for å begrense smitte, i flere uker på rad har hatt fallende trend.

Opinion har spurt over 98.000 nordmenn i undersøkelsen. Målingene er gjort kontinuerlig under pandemien.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂