Ilustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

En fersk undersøkelse fra Opinion viser at nordmenn savner hverandre mer i år enn i fjor. Samtidig preger ensomheten Norge mer enn noen gang.

Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt 51.000 nordmenn om de føler seg ensomme for tiden som følge av pandemien. I tillegg er nordmenn spurt om de savner mer kontakt med andre mennesker.

Fire av ti nordmann (40 prosent) sier i mars at de føler seg ensomme som følge av pandemien. Dette er det høyeste nivået som er målt under pandemien og ligger 14 prosentpoeng høyere enn gjennomsnittet av pandemien i fjor.

– Ensomheten er merkbar i alle aldersgrupper, men ingen kommer i nærheten av de yngre hvor flertallet er ensomme, sier seniorrådgiver og partner Nora Clausen i Opinion.

Annenhver innbygger i Oslo er ensom for tiden, noe som er klart høyest i landet, skriver Opinion.

I tillegg er ensomheten høyest blant nordmann som bor alene. Ensomheten ligger også omtrent 10 prosentpoeng høyere blant befolkningen med innvandrerbakgrunn.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.