Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB.

En av fire nordmenn opplever nå livssituasjonen og hverdagen som psykisk belastende som følge av pandemien. Det viser en fersk undersøkelse.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 79.000 nordmenn om hvordan de vurderer sin psykiske helse og livssituasjon etter koronautbruddet.

I juli oppgir en av fire nordmenn – 26 prosent – at de opplever nåværende livssituasjon og hverdag som psykisk belastende som følge av endringer i hverdagsrutiner på grunn av koronapandemien.

Det er en nedgang på 6 prosentpoeng fra juni.

– Vi har nå gjennomlevd 500 dager med pandemi. Det positive er at andelen som i juli opplever hverdagen som psykisk belastende, er på sitt laveste nivå på nesten ti måneder, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I juli sier også 57 prosent av de spurte at de savner mer kontakt med andre mennesker. Dette er 5 prosentpoeng lavere enn i juni, og laveste nivå på ni måneder. Likevel er det hele 19 prosentpoeng høyere enn i juli i fjor.

Tre av ti nordmenn sier at de føler seg ensomme for tiden som følge av pandemien.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.