Unger holdes hjemme når skoler og barnehager holder stengt over hele lander på grunn av koronaviruset. På bildet Eivind (5) som kjeder seg inne i stedet for å leke med andre barn. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Norsk koronamonitor fra Opinion viser at en av fire opplever nåværende livssituasjon og hverdag som psykisk belastende. En av ti kommer seg aldri ut av huset lenger. Mange spør seg om konsekvensene av korona-tiltakene er farligere enn selve koronaen.

– Gjennom hele pandemien er det den yngre delen av befolkningen som i størst grad opplever hverdagen som psykisk belastende. Unntaket var sommerferien, men nå begynner de igjen å toppe statistikken, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Påkjenningen av tiltakene som har blitt iverksatt grunnet koronapandemien har vært tung for mange unge, som både mister sosial kontakt, fysisk aktivitet, føler usikkerhet rundt jobb og karriere og opplever at de beste årene av sine liv blir skadelidende.

– Det sier seg selv at det er en påkjenning å isoleres over lang tid. Og ser vi koronaperioden under ett, er det de yngste som i størst grad ikke går ut av huset, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

En ny studie fra Johns Hopkins universitetet i USA, som CNN omtalte i helgen, viser også at stress og depresjoner øker med koronasituasjonen.
Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.