Et flertall på 52 prosent er negative til innføring av et tredje kjønn. Seniorrådgiver Nora Clausen velger å kalle det et «lite flertall», fremfor et klart flertall. NTB velger å fremheve at «en av tre er positive til tre kjønn». Det er ingen tvil om hva den snakkende klassen ønsker, men folk er like klare på at de ikke vil ha det. Gjør det inntrykk?

Saken om et tredje kjønn er under utredning, og resultatet ventes å bli klart i løpet av våren. Da vil regjeringen vurdere å fremme lovforslag om å innføre dette.

En fersk undersøkelse fra Opinion viser at 34 prosent er positive, 53 prosent er uenige og 12 prosent vet ikke.

– Et lite flertall av befolkningen mener at det ikke bør innføres et tredje juridisk kjønn, det gjelder spesielt blant menn. Kvinner er mer delt på midten i dette spørsmålet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.