Foto: Frank May / NTB.

Et flertall av unge europeere tror at de vil få det dårligere enn foreldrene sine, viser en stor spørre­undersøkelse blant 7000 personer i alderen 16 til 26 år i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Polen og Hellas som YouGov har utført for den tyske TUI-stiftelsen. Kun 22 prosent tror at de vil få det bedre.

Stiftelsen knyttet til det tyske reiselivskonsernet har i sju år gjennomført undersøkelsen «Junges Europa», og resultatene for 2023 viser at det er 52 prosent av de spurte som tror at deres egen situasjon ikke vil bli bedre enn eller like bra som foreldrenes.

Trenden er klart negativ og det er lite sannsynlig med noe snarlig trendbrudd, kommenterer statsviteren Thorsten Faas ved Freie Universität Berlin, som har bidratt til undersøkelsen.

I henhold til undersøkelsen, som er omtalt i Die Welt og Die Zeit, opplever 74 prosent av de unge at det blir stadig større ulikheter i samfunnet når det gjelder ting som bolig, lønn og karrieremuligheter.

Kun ti prosent har tiltro til de politiske partiene, og hele 55 prosent mener at personer som dem selv har noen innflytelse på hva regjeringen gjør. 26 prosent synes at politikken overhodet ikke representerer dem, mens 33 prosent synes at den såvidt gjør det. 16 prosent stoler på regjeringen i sitt eget land, mens 32 prosent stoler på EU.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.