Tre demonstranter står på isblokker under en galge satt opp foran Branden­burger Tor i Berlin i forbindelse med en «Fridays For Future»-protest den 20. september 2019. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

En spørre­undersøkelse som et tysk forsikrings­selskap har gjennomført blant 14–34-åringer, viser at 41 prosent av de spurte sier de føler virkningene av klima­endringene på helsen.

Mange av disse personene oppgir både fysiske plager, fremtidsfrykt og «klimaangst», som er et utbredt fenomen blant de unge, skriver Die Welt.

På spørsmål svarer 41 prosent av respondentene mellom 14 og 34 år sier at de føler virkningene av klima­endringene på kroppen.

Rundt fire av fem av dem oppgir såvel fysiske som psykiske plager:

Av disse 41 prosentene sier 83 prosent at de lider fysisk på grunn av ekstremvær. Sirkulasjons­problemer, allergier og hodepine blir nevnt.

79 prosent av de unge som føler virkningene, sier det har en psykologisk virkning at de bekymrer seg for fremtiden.

Undersøkelsen, som er utført av forsikrings­selskapet Vivida-BKK og en stiftelse kalt Die Gesund­arbeiter («Helse­arbeiderne»), er offentlig­gjort i en rapport med tittelen Zukunft Gesundheit 2023.

Ifølge studien er det tvilsom om alle som lider av sirkulasjons­problemer eller hodepine, egentlig gjør det som følge av klimaendringer, skriver Die Welt.

En lignende under­søkelse som stiftelsen Kinder­gesundheit («Barne­helse») har utført, viser at 37 prosent av unge mellom 14 år 17 år, er svært redde for klima­endringer.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.