Nytt

Stillbilde: Die Welt

En 24 år gammel tysk kvinne svever mellom liv og død i kunstig koma på intensivavdeling, etter at hun søndag ble knivstukket av en 17-årig syrisk asylsøker i Burgwedel, Niedersachsen – et lite lokalsamfunn med 20.000 innbyggere ikke langt fra Hannover.

Die Welt skriver at foranledningen til knivstikkingen var en krangel som 24-åringen hadde hatt med to andre syriske asylsøkere på 13 og 14 år i et supermarked.

På hjemveien traff hun på de to igjen, og denne gangen hadde 17-åringen sluttet seg til dem. Knivstikkingen skjedde etter at ny diskusjon oppstod. De tre la deretter på flukt, men ble alle pågrepet kort tid etter.

Voldsepisoden har resultert i en politisk reaksjon som man vanskelig kunne ha gjettet på forhånd.


Foto: Axel Hindemith / Creative Commons CC-by-sa-3.0 de / Wikimedia Commons.

Knivstikkingen har nemlig ansporet delstatens integreringsdirektør, SPD-politiker Doris Schröder-Köpf, til å argumentere for hurtigere familiegjenforening for flyktninger: Nærværet av kvinnelige familiemedlemmer som mødre og søstre har etter hennes oppfatning en modererende virkning på aggressive unggutter som føler seg bortkomne og uten perspektiver.

Menn mellom 13 og 35 år har voldspotensial i alle kulturer, mener Schröder-Köpf, som legger til at innvandrere statistisk sett ikke er mer aggressive enn innfødte.

En kriminologisk studie omtalt i Die Welt utført på oppdrag fra det tyske familie­departementet, viser en klar sammenheng mellom økningen i antall volds­forbrytelser og tilstrømningen av asylsøkere nettopp i delstaten Niedersachsen.

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!