Sakset/Fra hofta

Folk demonstrerer mot migrasjonen i Cottbus i Tyskland den 3. februar 2018. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

 

Den 24 år gamle kvinnen som ble livstruende skadet etter at hun søndag ble knivstukket av en 17 år gammel syrisk asylsøker i Burgwedel, Niedersachsen, er nå utenfor livsfare skriver Frankfurter Allgemeine. Etter operasjoner kunne kvinnen bringes ut av det kunstige komaet, og hun forventes å kunne la seg avhøre om noen dager.

Tilstanden for det offentlige ordskiftet i Tyskland er derimot ikke forbedret.

Hannoversche Allgemeine skriver at Burgwedel kommune i kjølvannet av den alvorlige voldsepisoden hadde lagt ut en erklæring på sin Facebook-side, hvor det blant annet ble tatt til kraftig orde for bedre integreringstiltak overfor flyktninger.

Reaksjonen hos sidens følgere på det som kanskje ikke var verdensrekord i psykologisk finesse, var som man kunne forvente: Posten ble oversvømmet av det kommunen kaller hatkommentarer, og dermed ble likegodt hele kommunens side slettet fra Facebook. Meget praktisk. Om kommunikasjonen med allmennheten er ubehagelig, kutter man den ganske enkelt.

Delstatens regjeringssjef Stephan Weil (SPD) uttrykker sin medfølelse med offeret, men legger til at statistikken viser at Niedersachsen ikke har vært så sikker som nå på flere år. Nei, det blir alltids færre overfall hvis pissredde innbyggere tar mange flere forholdsregler enn de pleide. Men kan det kalles trygghet?

I likhet med integreringsdirektør Doris Schröder-Köpf sier Weil at familiegjenforening gjør at familiene får større sosial kontroll på sine unge menn. De får riktignok svar på tiltale fra delstatsparlamentets representant Stephan Bothe (AfD), som fremhever at flere innvandrere betyr flere parallellsamfunn.

Men den politiske kjøttvekten går ikke i hans favør. Dommerforeningen i Niedersachsen krever bedre integreringstilbud til unge flyktninger. Når deres bransje kommer inn i bildet, er det allerede for sent. Derimot kan flere integreringstiltak angivelig få flyktningene til å «internalisere» at man i Tyskland ikke går løs på hverandre med kniver. Nei, for da må man jo flykte fra flyktningene. Meget paradoksalt. Men dommerne vil nok passe seg for ikke å si at den tyske kulturen er bedre enn den syriske.

Hva den 17 år gamle knivstikkeren angår, er det kommet frem at de 13 og 14 år gamle syrerne som hadde kranglet med offeret før ugjerningen, var fetteren og broren hans. 17-åringen bodde med familien, som åpenbart ikke hadde hatt den modererende virkningen Schröder-Köpf snakket om. Allerede i 2013 hadde familien kommet til Tyskland som kvoteflyktninger. Er vi sikre på at utvelgelsen av kvoteflyktninger går helt ukorrupt for seg, for alltid å ende med å velge ut verdige trengende?

17-åringen blir siktet for legemsbeskadigelse og ikke mordforsøk. Forstå det den som kan.

Offentligheten i Tyskland er til syvende og sist hardere rammet enn knivofferet. Er det rart folk er sinte?

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!