Nytt

En ny risikofaktor gjør seg gjeldende i de urbane landskapene i Europa som invaderes av islam: vold fra et selvbestaltet islam-politi som likegodt er domstol og skarpretter med det samme.

Onsdag ettermiddag havnet en 33 år gammel mann i klammeri med to 22 år gamle syriske asylsøkere i en gågate i Oldenburg, Niedersachsen, ikke langt fra Bremen. Det hele endte med at en av syrerne knivstakk sitt offer flere ganger i brystet. Mannen forblødde og døde på stedet, til tross for at forbipasserende umiddelbart forsøkte å gi førstehjelp.

Med hjelp av helikopter og flere kjøretøy tok politiet opp jakten på de to syrerne, som ble pågrepet en times tid etterpå. Den ene ble løslatt etter kort tid, siden man fant at han ikke hadde vært delaktig i volden. Knivmannen ble derimot varetektsfengslet og siktet for drap. Den myrdede 33-åringen etterlater en gravid kone og to barn.

Allmennkringkasteren Norddeutscher Rundfunk siterer polititalsmann Stephan Klatte på at konflikten mellom syrerne og 33-åringen hadde å gjøre med «forskjellige religiøse oppfatninger», uten at detaljer blir gitt. I utgangspunktet skulle en tro at dette var nokså oppsiktsvekkende. Det gjelder kanskje bare hvis muslimer er ofre? Uansett er religiøs uenighet gatelangs enn så lenge ikke noe alminnelig mordmotiv i Tyskland. Man leter imidlertid stort sett forgjeves etter omtale av saken i annet enn lokale og regionale medier.

Et hederlig unntak er Bild, som har gjort sine egne undersøkelser:

Ifølge Bilds informasjoner skal mennene ha forulempet offeret. Mannen hadde angivelig røykt og spist is, noe som for muslimer ikke er tillatt i fastemåneden ramadan.

Tildragelsen bringer tankene hen på knivangrepet mot en ølkjøper i Paris, som heldigvis ikke endte fatalt – en annen episode som heller ikke har fått all verdens oppmerksomhet.

Mønsteret som kan øynes, forklarer den relative tausheten: Det er best ikke å konfrontere islam. Velinformerte personer forstår stilltiende at man under ramadan hverken skal røyke, spise is eller kjøpe øl mens rettroende muslimer ser på.

Det er jo bare en ekstra forholdsregel, litt som å passe seg for elg når man kjører bil om natten. Det er vel stadig flere som dør av elgpåkjørsler enn av knivstikkende ramadan-nidkjære fanatikere, eller hva? 33-åringen i Oldenburg kunne ha slukket sigaretten og sagt unnskyld. Med full underkastelse er islam fredelig, og ingen statistikk kan brukes mot den.

 

Norddeutscher RundfunkBild