Blod fra et av ofrene for knivangrepet sentralt i Würzburg ligger igjen på fortauet den 26. juni 2021. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

Statistikk fra 15 av de 16 tyske delstatene som Welt am Sonntag har gravd frem hos de respektive myndighetene viser at det i 2020 ble begått nesten 20.000 knivangrep i Tyskland.

Antallet tilsvarer mer enn 50 angrep i gjennomsnitt pr. dag.

Minst 100 personer ble knivdrept i 2020, skriver den tyske avisen, som presiserer at uttrykket angrep omfatter både vold og trusler som politiet har registrert. De fleste angrepene skjer i gater og parker, deretter i boliger. Om lag en femtedel av angrepene gjelder familievold.

Noen offisiell statistikk over knivangrep for hele Tyskland finnes ikke, men undersøkelsene viser at de tre delstatene med flest angrep i fjor, var Nordrhein-Westfalen (5411), Berlin (2593) og Niedersachsen (2377).

Fra Mecklenburg-Vorpommern (ca. 1,6 mill. innb.) mangler det tall.

Nylige knivangrep der gjerningsmannen er asylinnvandrer, har skapt store overskrifter i Tyskland den senere tiden. I juni ble tre kvinner knivstukket til døde i Würzburg av en asylant som ifølge sakkyndige var mentalt syk.

Også knivmannen på toget fra Regensburg til Nürnberg havnet i samme kategori:

Ved knivangrep handler det gjentatte ganger om gjerningsmenn som befinner seg i grenseland mellom ekstremisme og mental sykdom.

Ifølge etterforskning gjelder det også saken med syreren som knivstakk passasjerer på toget.

I henhold til en foreløpig psykiatrisk rapport anses han ikke som straffansvarlig. Samtidig har etterforskere funnet propaganda fra terrormilitsen Islamsk stat (IS) på mannen.

Ti delstater har oppgitt tall over gjerningspersonenes bakgrunn, og disse viser at 39,6 prosent av dem ikke hadde tysk statsborgerskap i fjor.

17,4 prosent var asylsøkere, personer med beskyttelsesstatus eller personer som er utreisepliktige, men befinner seg ulovlig i Tyskland på et såkalt tålt opphold. Blant alle disse er syrere den største gruppen.

I en kommentar til tallene sier innenrikspolitisk talsmann for det fridemokratiske partiet PDP, Benjamin Strasser, at de vitner om en «stor utfordring» for sikkerhetsmyndighetene, skriver Welt am Sonntag.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.