Nytt

Stillbilde: Die Welt

 

Rundt 150 asylsøkere demonstrerte tidlig onsdag morgen i protest mot forholdene i asylmottaket hvor de bor i Fürstenfeldbruck, Bayern, og forlangte samtidig mer lommepenger.

Protesten startet i selve mottaket, da noen gikk fra rom til rom for å piske opp stemningen, men demonstrantene begynte å marsjere mot rådhuset da sikkerhetspersonell som oppfattet situasjonen som truende, tilkalte politiet, skriver Die Welt.

Et stort politioppbud ble satt inn. Demonstrantene oppførte seg aggressivt, ifølge tjenestemennene. Det kom til håndgemeng og store hindringer for trafikken.

Talsmann for Fürstenfeldbruck-politiet Michael Fischer forteller den tyske avisen:

Asylsøkerne skal ha sagt at «maten er dårlig, innkvarteringen også. Det er for lite lommepenger, og alt i Tyskland er dårlig».

De forlangte å få snakke med journalister og TV.

Etter noen timer i nærvær av politi i full opprørsmundur roet gemyttene seg.

Aggresjonen hos personene ved det aktuelle mottaket ser ut til å være konstant. Ifølge politiet skjer det hver uke minst fire til seks utrykninger dit.

Etter at den syriske bølgen har lagt seg, er det nå i hovedsak asylsøkere fra Niger og Nigeria som befinner seg i det aktuelle mottaket, hvor det for tiden bor rundt 1100 asylsøkere.

Flyktninger fra Nigeria har få sjanser til å få asylsøknaden innvilget. Rundt 94 prosent av søknadene blir avvist.

Tyskland returnerer kun en liten brøkdel av de avviste asylsøkerne som ikke kommer fra Balkan, til hjemlandene. Returer til land som Nigeria er i praksis svært komplisert.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!