Politiets Utlendingsenhet (PU) er hverken overbemannet eller underarbeidet. Avviste asylsøkere sendes ut av landet i stort antall. Hele 9000 skal sendes ut i løpet av 2016. Hvis man finner dem da. For nå opplever politiet at de avviste asylsøkerne forsvinner fra mottakene like før de skal avhentes.

Og politiet selv mistenker at det er utro tjenere ved asylmottakene som tipser personene som skal returneres til hjemlandet. Og det er ikke de private asylmottakene politiet retter mistanken mot, nei det er de som driftes av Utlendingsdirektoratet (UDI)!

– Jeg er kjent med at det foreligger mistanker blant politiansatte om at ansatte på asylmottak i visse tilfeller varsler om planlagte pågripelser, sier hovedtillitsvalgt i PU Andreas Pareli Wahl til Nettavisen.

Vi har i noen tilfeller «bomturer» og det er viktig å evaluere disse. Skyldes dette at asylsøkere tipses eller skjules av ansatte eller av privatpersoner for øvrig er dette uheldig. Det som er mest frustrerende er uforklarlige forsvinninger der utlendingen har forsvunnet, kanskje bare timer eller minutter før politiet kommer for å pågripe.

UDI må rydde opp, mener Pareli Wahl. UDI på sin side er ikke det minste overrasket, tvert imot:

– Det er en kjent problemstilling at mottaksansatte underretter asylsøkere om uttransporter, men vi oppfatter at det skjer i et begrenset omfang. Vi har vært tydelig med at regelverket skal følges på våre mottak, og at slik ikke skal skje, sier fungerende avdelingsdirektør hos UDI Knut Henrik Berntsen til Nettavisen.

Det er alltid noen som ønsker å «hjelpe» asylsøkere som de selv mener har rett til å forbli i Norge. Men disse avgjørelsene skal ikke være subjektive eller personlige og lover og regler skal følges selv om man er uenig med maktapparatet. Selv bedyrer de sin uskyld med at de er humane slik Merete Eriksson gjorde på Storskog:

– Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Asylsøkerne kan forlate leiren om de ikke har fått forkynt utreise i dag, slik jeg har forstått det. Vi gjør dette for å vise at vi er imot den inhumane asylpolitikken Listhaug fører. Vi reagerer på at de andre partiene er ganske stille om dette. Hvor er menneskeligheten, spør hun.

En annen «hjelper» på Nordskog forsto i det minste at hun brøt loven:

– Jeg har brutt en lov, det har jeg gjort. Det har jeg ikke tenkt på i kampens hete. Det eneste jeg tenkte på var å få ungene og familien i sikkerhet, gi dem litt tid, i håp om at de kunne gjennomgå saken deres på nytt og kanskje snu.

Kan hende sitter UDI på mer og bedre informasjon enn de «gode hjelperne» når de først har tatt beslutningen om å sende noen ut av landet?

Vi får da inderlig håpe det.

I Tyskland har man sett at muslimske vakter på tyske asylmottak trakasserer kristne asylsøkere. De er utro tjenere de også, i tillegg til at de svikter hele hjelpeapparatet som skal beskytte de svakeste.

Man må være påpasselig med hvem som har tilgang til asylsøkerne. Det er mange av de «hjelpende» som viser seg å ha sin egen agenda.

Her må det ryddes opp!

Nettavisen    Welt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂