Ukrainske krigsflyktninger står i kø ved Ukrainas ambassade i Berlin den 1. april 2022. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

En spørreundersøkelse som er utført blant et representativt utvalg på 11.000 ukrainske flyktninger i Tyskland, viser at 26 prosent av de spurte ønsker å bli værende i Tyskland permanent.

Av de resterende sier 11 prosent at de ønsker å oppholde seg i Tyskland i flere år, mens 34 prosent sier de vil forlate Tyskland så snart krigen er over, skriver Die Welt.

Det er litt over en million ukrainere som pr. 21 november har flyktet til Tyskland siden Russlands invasjon av Ukraina den 24. februar, og de aller fleste av dem gjorde det etter eget valg og føler seg velkomne, opplyser den tyske avisen.

En tredjedel føler seg svært velkomne og 43 prosent stort sett velkomne. Kun 7 prosent føler seg svært eller fullstendig uvelkomne.

Spørreundersøkelsen viser også at det er 17 prosent av de ukrainske flyktningene som er i arbeid.

Kun 5 prosent av flyktningene kan godt tysk, selv om mange går på tyskkurs. Nesten halvparten av de voksne flyktningene er kvinner med mindreårige barn, og totalt utgjør kvinnene 80 prosent.

På en skala fra 1 til 10 bedømmer gjennomsnittet av de spurte livskvaliteten sin til 5,8. Den tilsvarende størrelsen er 7,5 for Tysklands befolkning som helhet, skriver Die Welt.

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.