Kyllingkjøttet ser lekkert nok ut, men skinnet – som dette kjøttet altså ikke har hatt  – kan som kjent bedra. Foto: Eat Just 

Kyllingkjøtt som er dyrket frem i laboratorier vil nå bli tillatt for salg i Singapore, etter at Singapores svar på Mattilsynet onsdag godkjente produktene til et amerikansk selskap. Andre selskaper står i kø for å tjene penger på de urbane elitenes klimagalskap.

Det er det amerikanske selskapet Eat Just som har fått tillatelsen til å selge laboratorie-kjøttet, som i første omgang vil bli solgt til restauranter.

Eat Just will start offering lab-grown chicken meat in Singapore after gaining regulatory approval from the Singapore Food Agency (SFA). The cell-cultured chicken will eventually be produced under Eat Just’s new GOOD Meat brand through partnerships with local manufacturers and go on sale to restaurants before it is available to consumers. (TechCrunch)

Årsaken til dette «gjennombruddet» som veganere og andre klima-ekstremister nok vil kreve å få på plass også i andre land, er å finne i frykten for «klimautslipp» fra landbruket.

Selskapet kaller nyheten et gjennombrudd for verdens kjøttindustri, som leter etter metoder for å produsere mer miljøvennlig kjøtt. Kjøttforbruket i verden ventes ifølge Eat Just å stige med 70 prosent fram mot 2050, og eksperter har ofte advart om at dette bidrar til å øke landbrukets klimautslipp. (NTB)

En rekke andre selskaper står i kø for å få innpass på verdens umettelige kjøttmarkeder. En talsperson for Eat Just sier kjøttet er fremstilt uten at en eneste høne eller hane har måttet bøte med livet. En cellekultur fremskaffet ved for eksempel biopsi fra en levende fugl, dyrkes frem i laboratorier med en blanding av mineraler, sukker, salter og en rekke andre ukjente ingredienser som ganske sikkert er patentert, men garantert ikke uten fare for kreft eller andre sykdommer.

No chickens were killed to obtain the cell line used to produce Eat Just’s cultured meat, global head of communications Andrew Noyes told TechCrunch. Instead, the process starts with cell isolation, where cells are sourced through methods that can include a biopsy from a live animal. After the cells are cultured, they are transferred into a bioreactor, fed with a proprietary mix of proteins, amino acids, minerals, sugars, salts and other nutrients and then harvested after they achieve enough density.

Trauste og skikkelige norske småbrukere og bønder vil kanskje le litt av denne nyheten. Afrikanske og asiatiske bønder som har nok med å dyrke mat til egen eksistens vil nok ikke en gang få høre om dette, før det en dag er for sent. De burde alle fortvile.

«Laboratorie-kjøtt» er tragisk nok en enda en forsmak på «vår vidunderlige nye verden» som den britiske forfatteren Aldous Huxley beskrev allerede i 1932.

Historien finner sted i London i det 26. århundre. Den forutser en utvikling innen reproduksjonsteknologi, bioteknologi og «søvn-læring», som sammen bidrar til å forandre et samfunn. (Wikipedia)

Eat Just er et selskap som ble stiftet i California med en kapital på 500.000 dollar. Selskapets største salgsuksess er «egg» og majones laget av planter, begge deler et must for veganske utopister som vil redde verden. Bloomberg skriver i oktober i år at selskapet nå tar sikte på å bli verdsatt til to milliarder dollar (17,6 milliarder kroner).

I forrige århundre hadde vi kugalskap. Hva annet enn «fuglegalskap» kan en kalle «kyllingkjøtt» produsert i laboratorier?

Les også:

MDG fortsetter sin kamp mot kjøtt: Krever halvering av forbruket

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.