Karikaturer i gigantformat på offentlige bygninger i Frankrike skal illustrere viljen til å kjempe for ytringsfriheten. Skjermdump L’independant.

Fire dager etter det barbariske drapet på lærer Samuel Paty bestemte sosialistpartipolitiker og president for Occitanie-regionen seg for å få karikaturene publisert i Charlie Hebdo projisert på fasaden til de to regionale myndighetsbyggene i Toulouse og Montpellier. – Ingen svakhet i møte med demokratiets fiender, sa regionpresidenten.

Onsdag kveld kunne innbyggerne i Toulouse og Montpellier se karikaturer fra Charlie Hebdo i gigantformat på to offentlige fasader, melder franske L’independant.

Carole Delga forklarer de enorme karikaturene som «vilje til å uttrykke et budskap til våre medborgere: I vår republikk kan det ikke lempes på sekularisme, ytringsfrihet og samvittighetsfrihet, som er hjertet av vår republikanske modell. Det må ikke være svakhet i møte med demokratiets fiender, i møte med dem som bruker religion som krigsvåpen, i møte med dem som forener seg mot demokratiet, med dem som har det politiske målet å ødelegge republikken».

Delga, som selv har lærerutdanning, har gått inn for å øke sikkerheten ved regionens skoler.

– I de kommende ukene vil Occitanie-regionen styrke innsatsen den har utført i mange år med tanke på sikkerhet, forebygging og utdannelse, spesielt rundt og i videregående skoler som vi er ansvarlige for. Fordi jeg vil beskytte utdanningssamfunnet, barna våre, lærerne og videregående skolers ansatte, sa Carole Delga til L’independant.

Den sosialistiske politikeren er ikke i tvil om at det er en kamp om landets framtid som pågår:

– Åtte år etter angrepet i Toulouse rammer en terrorhandling i vårt land skolene våre for andre gang. Hvis skolen er et mål, er det fordi den lærer hver og en selve grunnlaget for statsborgerskap, dette ønsket om å danne et samfunn til tross for forskjellene våre, denne universelle verdien som gjør mangfold til en ressurs. Jeg har til hensikt å lede kampen som handler om vårt lands fremtid, sa Delga til nyhetskanalen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.