WHOs leder Tedros Adhanom Ghebreyesus er i trøbbel. Kritikerne hadde rett. WHO gjorde ikke jobben de er satt til: Å passe på helsen til verdens befolkning. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Scanpix

Mens Verdens helseorganisasjon (WHO) i januar offentlig lovpriste Kinas koronainnsats, var frustrasjonen stor på bakrommet, viser dokumenter fra organisasjonen.

Det er nyhetsbyrået AP som har fått tilgang til dokumentene, som viser en frustrasjon i WHO over å ikke få tilgang til nødvendig informasjon for å bekjempe spredningen av koronaviruset.

WHO lovpriste Kina flere ganger for å gjøre en god jobb med å bekjempe koronaviruset og takket landet for umiddelbart å dele informasjon om virusets genetiske sammensetning.

Tross bifallsytringene gikk det mer enn en uke før informasjonen ble delt. Årsaken skal være streng informasjonskontroll i det kinesiske helsevesenet, viser flere intervjuer og interne dokumenter.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.