Illustrasjon: Document. De gule symbolene på koronavirus er hentet fra pngtree.com.

Kinesiske forskere hadde isolert SARS-CoV-2-viruset og kartlagt det genetisk allerede den 28. desember 2019, to uker før Beijing-regimet delte informasjonen med resten av verden, viser undersøkelser som er utført av medlemmer av den amerikanske Kongressen.

Opplysninger går frem av dokumenter som Republikanere i Representantenes hus først fikk overlevert fra USAs helsedepartement etter å ha truet med å begjære dem utlevert rettslig, skriver Wall Street Journal, som har fått innsyn i dokumentene.

Den amerikanske avisen skriver at avsløringen igjen reiser spørsmål om hva Kina visste i de første dagene etter utbruddet.

Bemerkelsesverdig er det også at det amerikanske helsedepartementet finner det for godt å trenere bekjentgjøringen av informasjonen som setter Kina i et dårlig lys.

Etter at viruset var kartlagt fortsatte kinesiske tjenestepersoner å si offentlig at årsaken til den virale lungesykdommen i Wuhan var ukjent. Det var først den 11. januar 2020 at Beijing delte informasjonen om SARS-CoV-2 med Verdens helseorganisasjon (WHO), som på den tiden roste Kina for håndteringen av utbruddet.

Cathy McMorris Rodgers, som representerer delstaten Washington for Republikanerne i Representantenes hus, er ikke nådig i sin omtale av det kinesiske kommunistpartiet (CCP):

The discovery that a researcher in the state-affiliated Chinese lab had isolated and mapped the virus well before Beijing revealed publicly that it had done so shows the U.S. “cannot trust any of the so-called ‘facts’ or data provided by the CCP and calls into serious question the legitimacy of any scientific theories based on such information,” McMorris Rodgers said in a statement.

Den italienske journalisten Fabrizio Gatti har tidligere dokumentert at kinesiske og italienske samferdselsmyndigheter ble enige om å fordoble antallet flyvninger mellom Kina og Italia fra den 13. januar 2020.

På det tidspunktet visste Beijing allerede at det nye koronaviruset smittet mellom mennesker, men unnlot å opplyse verden om det straks. Kina offentliggjorde informasjonen åtte dager senere.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.