Nye dokumenter styrker teorien om at viruset ikke bare rømte fra et laboratorium, men ble utviklet der. Stadig flere data støtter hypotesen om at covid-19 ble skapt i et laboratorium. Den siste informasjonen, utgitt i forrige måned, forsterker bevisene om at viruset ikke var et produkt av naturen.

Det vil sannsynligvis ta litt tid før dette oppsiktsvekkende faktum synker inn i den nasjonale bevisstheten, gitt hovedstrømsmedienes vedvarende mangel på evne til å rapportere saken objektivt.

Dette skriver Nicholas Wade i Wall Street Journal. Wade var tidligere vitenskapsredaktør i New York Times og har skrevet flere bøker, og et essay om nettopp pandemien (Where Covid Came From).

Et nesten samlet redaktørkorps unnlot å merke seg politiseringen av pandemien. Den politiske eliten erklærte ryktene om at viruset hadde oppstått i et laboratorium for å være en konspirasjonsteori, og Trump ble latterliggjort da han kalte covid for «Kina-viruset».

Mediene fulgte lydig opp, med såkalte faktasjekkere i spissen (som Faktisk.no). Big Tech bidro med sensur etter ordre.

Wade nevner noen fakta som ble fullstendig ignorert:

I mars 2018 søkte amerikanske og kinesiske virologer til Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) om 14 millioner dollar for å forsøke å manipulere SARS-CoV-1, som hadde ført til en liten epidemi i 2002. Målet var såkalt gain of function, det vil si å gjøre viruset så smittsomt og skadelig som mulig for mennesker.

The proposal for Project DEFUSE specified that the viruses’ infectivity would be enhanced by inserting into them a genetic element known as a furin cleavage site.

Resultatet var utviklingen av SARS-CoV-2 og dermed covid-19.

Depending on the starting viruses, this protocol could have produced SARS-CoV-2, the virus that causes Covid-19.

I 2022 dokumenterte tre biologer, Valentin Bruttel, Alex Washburne og Antonius VanDongen, indisier om at viruset var utviklet. Rapporten ble hånet av virologene mediene stolte på, og beskrevet som «kindergarten molecular biology». Men så dukker det opp nye dokumenter som avdekker flere detaljer om DEFUSE som bekrefter at Bruttel & co. hadde truffet blink.

Uten å gå i detalj, er det liten tvil om at dokumentene langt på vei bekrefter at viruset var syntetisk skapt. Richard H. Ebright, en molekylærbiolog fra Rutgers University sier dette er en «smoking gun» som forsterker de genetiske bevisene på at viruset var produsert.

Det er flere andre lignende indisier, og når man legger sammen alle disse, er det mest naturlig å konkludere med at viruset var skapt i et laboratorium. Det var dessuten åpenbart at viruset smittet uvanlig lett over fra dyr til mennesker, og at dette hadde vært hensikten hele tiden.

Whereas most viruses require repeated tries to switch from an animal host to people, SARS-CoV-2 infected humans out of the box, as if it had been preadapted while growing in the humanized mice called for in the DEFUSE protocol.

Velkjente Peter Daszak var med i prosessen, og ba spesielt om at forskningen skulle utføres under Shi Zhengli ved Wuhan Institute of Virology, og ikke ved University of North Carolina, under den ledende forskeren Ralph Baric.

Shi Zhengli ble senere kjent under tilnavnet «batwoman».

«Batwoman» i Wuhan: – Et nytt korona­utbrudd kommer nesten sikkert

I de nylig avdekkede dokumentene kan man se dette svart på hvitt når Daszak skriver:

I do want to stress the US side of this proposal so that DARPA are comfortable with our team. Once we get the funds, we can then allocate who does what exact work, and I believe that a lot of these assays can be done in Wuhan.

Shi gjorde mesteparten av arbeidet sitt i et laboratorium med lav sikkerhetsgrad, kjent som BSL2. Baric anså at viruset var så farlig at han brukte et sikrere laboratorium, BSL-3. Han mente amerikanske forskere ville reagere kraftig hvis de fikk vite at Shi benyttet BSL-2. Men BSL-2 var mer kostnadseffektivt.

Daszak hevdet i fjor at DARPA hadde sagt nei til å finansiere prosjektet, og at planene derfor ikke kunne ha forårsaket covid-19. Men det er selvsagt fullt mulig at Wuhan skaffet de nødvendige midlene fra andre, eksempelvis de kinesiske myndighetene.

Virus skapt gjennom planene beskrevet i DEFUSE kunne da vært ferdig utviklet da pandemien startet høsten 2019. Dette kan forklare både tidspunkt og åsted for utbruddet, skriver Wade.

Det mangler fortsatt enkelte brikker i puslespillet, som identiteten til det opprinnelige viruset som ble omdannet til SARS-CoV-2. Kinesiske myndigheter er ikke akkurat samarbeidsvillige når det gjelder å dele informasjon om hva som foregikk i Wuhan Institute of Virology.

Men de dokumenterte og vitenskapelige bevisene som allerede er samlet, ser ut til å være tilstrekkelig til å forstå opprinnelsen til pandemien som drepte millioner, konkluderer Wade.

Siste ord om covid-19 er neppe sagt.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.