Sikkerhetsvakter står utenfor inngangen til virus­laboratoriet i Wuhan den 3. februar 2021. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB.

En søknad om forsknings­midler som den britiske zoologen Peter Daszak i 2018 sendte på vegne av den amerikanske NGO-en Ecohealth Alliance til forsknings­etaten DARPA i USAs forsvars­departement, skisserte amerikanske og kinesiske forskeres planer om å fremstille et nytt, kunstig koronavirus med stor smittsomhet.

Det viser dokumenter fra DARPA som i september lekket til Drastic – en gruppe av vitenskaps­folk som i egenskap av undercover-reportere forsøker å avdekke korona­pandemiens opphav – for deretter å bli omtalt av flere medier, blant andre The Times.

Nå viser det seg at det kunstige koronaviruset, som forskere ved Wuhan-laboratoriet og fra USA ville fremstille, skulle etterligne naturlige koronavirus ved å kombinere varianter av dem, sier en genetiker som samarbeidet med Verdens helse­organisasjon (WHO), og som uttaler seg anonymt av frykt for represalier.

Dette kan forklare både hvorfor Sars-CoV-2 ser naturlig ut, og hvorfor viruset aldri er blitt funnet i naturen, mener den anonyme genetikeren.

The Telegraph skriver:

The Darpa proposals, leaked to the pandemic origins analysis group Drastic, show the team had planned to take sequences from naturally occurring coronaviruses and use them to create a brand new sequence that was an average of all the strains.

Genetikeren kommenterer:

«They would then synthesise the viral genome from the computer sequence, thus creating a virus genome that did not exist in nature but looks natural as it is the average of natural viruses.

Søknaden om forsknings­midler til dette prosjektet ble ikke innvilget av amerikanske myndigheter på grunn av den høye risikoen for lokalsamfunnet.

Det reiser spørsmål om hvorvidt Wuhan-laboratoriet gikk videre med prosjektet uten amerikansk finansiering, men etter utbruddet av covid sørget kineserne for at det er uhyre vanskelig å gi et definitivt svar på spørsmålet.

Although the grant proposal was not funded, the Wuhan database of viral strains was taken offline prior to the Covid outbreak, meaning it is impossible to check which viruses the team was working on or had created.

Peter Daszak, som er medlem av WHO-teamet som undersøker pandemiens opphav, har selv forsøkt å fremstille laboratorie­hypotesen som en konspirasjons­teori, blant annet ved å ta initiativ til et brev undertegnet en rekke forskere som ble offentlig­gjort i det kjente medisinske tidsskriftet Lancet.

Den anonyme WHO-kilden er blitt advart mot å gå ut offentlig med sine betraktninger, skriver The Telegraph.

Forskergruppen som sendte søknaden om prosjektmidler til det amerikanske forsvars­departementet, har ikke besvart den engelske avisens henvendelser.

I Norge har de store medienes interesse for korona­virusets opphav dalt den senere tiden, til tross for at det stadig kommer frem nye opplysninger. NTB har ikke skrevet ett ord om Wuhan-laboratoriet siden august.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.