Viruslaboratoriet i Wuhan. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB.

Koronaviruset som utløste pandemien i 2020 er et rekombinant, syntetisk og kraftig infeksjonsfremkallende virus som ble utviklet av den amerikanske forskningsorganisasjonen EcoHealth Alliance i Wuhan-laboratoriet, sannsynligvis med sikte på å frembringe en svekket variant til bruk i vaksiner mot en tenkt fremtidig pandemi.

Det viser en rapport som den amerikanske majoren Joseph Murphy, tidligere medlem av Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), sendte til det amerikanske forsvarsdepartementets generalinspektør i august 2021, som Project Veritas har fått tilgang til.

Sporene etter dette prosjektet er blitt skjult siden utbruddet av pandemien, heter det i dokumentet:

SARS-CoV-2 is an American-created recombinant bat vaccine, or its likely precursor virus. It was created by an EcoHealth Alliance program at the Wuhan Institute of Virology (WIV), as suggested by the reporting surrounding the lab leak hypothesis. The details of this program have been concealed since the pandemic began.

Sentralt i prosjektet stod EcoHealth Alliances toppleder Peter Daszak:

The contents of the proposed program are extremely detailed. Peter Daszak lays out step-by-step what the organization intends to do by phase and by location. The primary scientists involved, their roles, and the institutions are indicated. The funding plan for the WIV work is its own document.

Det går også frem hvorfor tiltakene til bekjempelse av pandemien ikke lykkes så godt:

The reasons why nonpharmaceutical interventions like masks and medical countermeasures like the mRNA vaccines do not work well can be extrapolated from the details. The reasons why the early treatment protocols work as curatives are apparent.

Hensikten med prosjektet var tilsynelatende å utvikle en vaksine med sikte på å bekjempe en tenkt fremtidig pandemi:

SARS-CoV-2’s form as it emerged is likely as a precursor, deliberately virulent, humanized recombinant SARSr-CoV that was to be reverse engineered into a live attenuated SARSr-CoV bat vaccine. Its nature can be determined from analysis of its genome with the context provided by the EcoHealth Alliance proposal. Joining this analysis with USA intelligence collections on Wuhan will aid this determination.

I stedet ser det altså ut til at noe gikk galt, slik at prosjektet endte med å utløse en pandemi i stedet for å avverge en.

I henhold til dokumentet kan covid-sykdom behandles effektivt med antivirale medisiner.

Peter Daszak stod selv i spissen for et brev til det medisinske tidsskriftet The Lancet der en rekke forskere fordømte hypoteser om at viruset kom fra et laboratorium som en konspirasjonsteori.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.