Foto: Fredrik Sandberg / EPA / Scanpix.

Partileder i Sverigedemokraterna, Jimmy Åkesson, gjør mer enn å prate om endringer. I hans hjemby gjennomføres det nå konkrete, drastiske tiltak som ryster den politisk korrekte eliten. Noen gode tips å hente for norske politikere her?

Sølvesborg er en by og kommune sør i Sverige. Herfra kommer Jimmie Åkesson, partileder i SD. Hans samboer Louise Erixon er kommunalråd i byen. I denne kommunen har SD lenge hatt en sterk posisjon, og ved siste valg fikk de makten her sammen med de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna.

Denne posisjonen har SD benyttet til å få gjennomført nettopp SD-politikk. Og deres politikk er som kjent alt annet enn elsket av mediene og de «brede lag» av det svenske politiske miljøet.

Hard kost for de politisk korrekte

I senere tid har SD fremmet en rekke forslag som mildt sagt er hard kost for de politisk korrekte krefter i dagens Sverige.  Enda tyngre har det selvsagt vært å svelge at en del av disse «kontroversielle» forslagene faktisk er iverksatt i kommunen. Sølvesborg er blitt en «annerledeskommune» i Sverige, et såkalt utstillingsvindu for SD, slik Os i en rekke år var det for FrP (med Terje Søviknes som ordfører).

Ifølge avisen Sydsvenskan (bak betalingsmur) er det snakk om blant annet følgende tiltak:

«Kommunen har stoppat bland annat regnbågsflaggan på stadshusets tak, liksom kommunala inköp av samtidskonst som anses utmanande.»

Ja, skulle man sett. Her er det altså en kommuneledelse som ikke synes det er noen selvfølge at en by utnevnes til «homoby».

Da koker det antagelig i toppen hos diverse politisk korrekte synsere. Men det virker ikke å stanse SD og den øvrige ledelse i kommunen fra å gjøre hva de mener er riktig. Man slår fast at spørsmål om legning er noe som hører mer hjemme i en privat sfære enn på  taket av kommunens administrasjonsbygning.

Fått nok av «mångkulturen»

Noe særlig mindre «kontroversielt» er det neppe at kommunens ledelse også planlegger å gå inn i den materien som kalles «mångkulturen». Det er som kjent den aller helligste og mest uangripelige av hellige kyr i dagens Sverige.

«Kommunens ledning vill också bland annat minska antalet nyanlända, begränsa bokinköp på andra språk till biblioteken, begränsa modersmålsundervisningen, införa slöjförbud och införa begränsningar för tolkning från andra språk», forteller Sydsvenskan.

Ja, da er det virkelig snakk om å utfordre det politiske «establishment» i broderlandet.  Dette er tiltak som utvilsomt skaper høye bølger rundt i både kommunen og ellers i landet.

Men det er samtidig med på å markere tydelig for velgerne hva SD ønsker å gjennomføre i posisjon, både lokalt og om partiet skulle få muligheten nasjonalt.

SD viser seg her som et parti som ikke bare prater om såkalte utfordringer med «mångkulturen». Man er også innstilt på å brette opp ermene, ta kampen, og gjøre det som må til for å skape de endringer man mener kreves.

Parallelt med at SD i senere tid har markert denne typen klare og omstridte forslag, går partiet sterkt frem på meningsmålingene. De er i øyeblikket landets nest største parti, og snuser på tall over 20 % i oppslutning. Bare sosialdemokraterna er større, og det med kun få prosentpoeng.

Noe å lære for FrP?

FrPs Sylvi Listhaug reiste i 2017 til Sverige på studietur for blant annet å lære mer om  innvandringens konsekvenser. Det skapte masse oppstyr, men det var uten tvil også lærerikt.

For FrP kunne det nå kanskje være en idé å ta en ny tur over kjølen? Denne gangen kunne man lære litt av SD om hvordan det å stå for tøffe standpunkter faktisk kan gi politisk vekst. Det er saktens noe partiet kan ha behov for.

En del krefter i FrP  er for tiden opptatt av det motsatte. De mener fremtidig suksess for partiet ligger i å gli mer inn mot midten i politikken, bli mer som de andre.

For dem kunne en Sverigetur trolig vært nyttig.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂