Foto: News Oresund / Wikimedia Commons.

Representanter for verdens verste diktaturer er hjertelig velkommen på Nobelfesten, blant annet Nord-Korea, Eritrea og Saudi-Arabia. Men lederen for et av landets største partier blir ikke invitert. Han er uønsket. Så langt er vanviddet kommet i det politisk korrekte Sverige.

Til årets svenske Nobelfest inviteres blant annet ambassadører fra brutale, morderiske regimer som Nord- Korea, Saudi-Arabia og andre «verstingland» i verden. Med dem skal det offisielle Sverige skåle i sjampis og smile bredt.

Men lederen for Sverigedemokraterne, Jimmie Åkesson, er ikke velkommen.  Han står nemlig ikke for «de rette verdiene», har man funnet ut. Da spiller det liten rolle at han leder partiet som nå svinger mellom å ha størst og nest størst oppslutning i landets befolkning.

Det er avisen Expressen som melder at den svenske Nobelstiftelsen ikke ønsker å se SD-leder Jimmie Åkesson til stede under disse store, nasjonale festlighetene.

«Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande principen om alla människors lika värda och rättigheter – oavsett hudfärg, härkomst eller religion”, skriver Nobelstiftelsen som begrunnelse for sin beslutning.

Jaha? At man praktiserer en politikk som innebærer «alla människors lika värda och rättigheter» er altså en forutsetning for å være invitert, forstår man.

Da kan det kanskje synes merkelig at en rekke blodige, grusomme og diktatoriske regimer ønskes velkommen. Men dette perspektivet ser ikke ut til å ha nådd frem til beslutningstakerne i Nobelstiftelsen.

Det har ingen betydning for denne stiftelsen at SD i dag er et av landets største partier.

«Vi sitter inte och analyserar partier utifrån opinionsmätningar», säger Nobelstiftelsens presschef Mikael Östlund till TT (svensk nyhetstjeneste).

Dermed blir Jimmie Åkesson den eneste partilederen i et riksdagsparti som ikke får komme på den årlige festen. Man har nemlig ingen problemer med å ønske lederen for Vänsterpartiet velkommen, et parti som gjennom årene hatt oppslutning fra kommunistiske og til dels ekstreme venstreradikale miljøer.

Der i gården er det visst intet i veien med «verdiene» og de historiske røttene.

I Sverigedemokraterna er man naturlig nok oppgitt over den hersketeknikken partiet utsettes for av «de gode kreftene» i et stadig mer fallert svensk samfunn. Ikke minst reageres det på hvem som faktisk blir invitert, samtidig som SD holdes utenfor:

«Det stämmer att vi inte delar deras syn på människor. Vi skulle exempelvis aldrig få för oss att bjuda in ambassadörer från diktaturstater som de gör år efter år», sier Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson til Expressen.

Hykleriet i Sverige er med andre ord til å ta og føle på, og blir bare større og større. Men trolig gjør disse politisk korrekte kreftene seg selv en bjørnetjeneste ved å forsøke å skvise Sverigedemokratene ut av ulike sammenhenger i svensk samfunnsliv.

For samtidig med at denne nesten patetiske mobbingen har pågått, har SD økt sin oppslutning nærmest fra måned til måned, fra meningsmåling til meningsmåling.

Mye tyder på at stadig flere svensker begynner å bli grundig lei av pjattet om «verdier», når man ser samfunnet omkring seg gå gradvis i oppløsning. Ønsket om grunnleggende endring brer om seg.

Per i dag fremstår nettopp Jimmie Åkessons SD som det eneste partiet i landet som vil ha en annen politikk med hensyn til den katastrofale innvandringspolitikken samtlige andre partier har bejublet de seneste tiårene.

Neste Riksdagsvalg i Sverige er ikke før i 2022. Sjansen er stor for at SD da kan være landets suverent største parti, kanskje til og med så store at de endelig kan få en hånd på rattet i styringen av landet.

Men innen den tid kan det være for sent å redde mer enn stumpene av det som en gang var et forbilde for moderne velferdsstater i Europa.

 

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.