Oslo 20150109. Daværende generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar ved Islamic Cultural Centre sin moské i Tøyenbekken sammen med Imam Hamid ALI Farooq (t.v). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Også organdonasjon må forankres hos imamene i en ultrakonservativ moske. «Ingenting i islam forhindrer organdonasjon», forsikrer imam Farooq Hamid ved ICC i Oslo.

I følge stiftelsen Organdonasjon er det et økende behov for organtransplantasjoner blant ikke-etniske nordmenn, blant annet fra sørlige deler av Asia. Men i likhet med flere andre samfunnsutfordringer, kan også organdonasjon komme i konflikt med religion, det vil si islam. «Vi ble gjort oppmerksom på utfordringen relatert til dette for en stund siden. Da startet vi, sammen med imamene våre, arbeidet med å innhente mer kunnskap om den praktiske gjennomføringen i norske sykehus,» forteller Arshad Jamil som er prosjektansvarlig i ICC til avisen Utrop.

«Vi hadde flere møter med imamene våre, og etter å ha vurdert saken nøye, kunne vi ikke lande på en annen konklusjon enn at ingenting i islam forhindrer dette,» sier Hamid Ali Farooq som er hovedimam ved ICC.

Stiftelsen Organdonasjon er godt fornøyd. «Ved å få med oss engasjerte ressurspersoner som dette innenfor det islamske miljøet, kan vi informere om organdonasjon og få frem alle fordelene ved denne livreddende virksomheten,» sier Hege Lundin Kuhle, som er daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon.

Utrop har vært så vennlig å legge ved et lite billedgalleri nederst i artikkelen, fra fredagsbønnen 27. september i ICC der organdonasjon var tema. Kvinnene var også så heldige å få informasjon, overført på skjerm fra hovedsalen der mennene blir informert av imamen før de legger seg ned i bønn til Allah.

De engasjerte ressurspersonene i ICC moskeen tilhører for øvrig en av Oslos større pakistanske moskeer og har tidligere latt Islam Net bruke deres lokaler. De har også invitert de samme hatpredikantene som Islam Net har benyttet på sine såkalte fredskonferanser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂