Statsminister Erna Solberg (H), justisminister Jøran Kallemyr (Frp), Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), kulturminister Trine Skei Grande (V) Barne- og familieminister Kjell Olof Ropstad (KrF) og styreleder i islams råd, Abdirahman Diriye, utenfor Tawfiiq Islamsk Senter i Oslo den 11. august 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Etter angrepet på en moské i Bærum valgte Erna å besøke Tawfiiq Islamsk Senter, som inviterer de samme hatpredikantene som Islam Net. Nå støtter Islam Net regjeringens handlingsplan mot muslimhat. Islamistene har lett spill med en regjering som er så ivrig etter å gi dem gavepakker.

På sin Facebook-side hyller Islam Net, visstnok Norges største muslimske ungdomsorganisasjon, regjeringens beslutning om å legge fram en handlingsplan mot muslimhat. De takker «alle gode stemmer som har bidratt til å legge fokus på behov for en slik handlingsplan» og understreker at «vi selv har ønsket dette veldig lenge og er veldig glade for dette steget». «Det neste blir å se hvordan denne planen blir utformet. Vi håper at islamofobien som finnes i samfunnet, hos politikere og i alle kriker og kroker, blir rusket opp ved.»

Islam Net er en svært kontroversiell organisasjon. I 2013 inviterte de den radikale predikanten Abu Usamah al-Thahabi til Norge. Predikanten lefler med vold og terror. Til og med Antirasistisk senter ved Shoaib Sultan og Rune Berglund Steen kritiserte invitasjonen den gangen. Under sin Norges-visitt i 2013 avla al-Thahabi også den somaliske moskeen Tawfiq Islamic center et besøk. Dette fikk imidlertid ikke nevneverdig oppmerksomhet i 2013. «Den somaliske moskeen spiller en viktig rolle som teologisk støttespiller for Islam Net», skrev Lars Akerhaug i Dagbladet den gangen. Koranlæreren som bidro til å radikalisere Åsne Sejerstads mye omtalte «to søstre» fra Bærum som reiste til Syria i 2015, var også imam i Tawfiq moskeen på Tøyen i Oslo.

Dette synes å være fullstendig glemt i 2019. Etter angrepet mot en moske i Bærum, var det nettopp Tawfiq islamsk senter som fikk ærefullt besøk av statsministeren og flere andre statsråder. Det hadde jo vært interessant å vite om Erna Solberg og hennes kolleger var kjent med ungdomskonferansen som Tawfiq ungdom arrangerte ett par dager før julaften i 2018. En av de inviterte foredragsholderne, Said Rageah, oppvokst i Saudi-Arabia og bosatt i Canada, er en kjent hatpredikant som blant tidligere har uttalt: «Kvinner burde ikke gå ut av huset med mindre det er helt nødvendig. Det vil skape fristelser for mange mennesker, og satan vil utnytte det.». Det er kanskje derfor tildekningen av somaliske jentebarn er så framtredende i Oslo? Said Rageah besøkte også Tawfiq moskeen i 2014.

Islamistene og Islam Net skjuler ikke sin agenda, det er politikere, byråkrater og medier som lukker øynene for hva organisasjonen står for. På Islam Net sin hjemmeside gir de blant annet råd i dagsaktuelle temaer, som å holde seg borte fra jobber som innebærer salg av svinekjøtt og formidler «hvorfor vi ikke kan overse små synder som å håndhilse». I april 2019 arrangerte de sin årlige «fredskonferanse» med blant annet foredragsholderen Muhammad Abdul Jabbar som har sagt: «Krigsherren Muhammed som knuste de vantro, er det beste forbildet som noen gang har gått på jorden.»

I 2015 skrev Aftenposten åpent om flere hatpredikanter og arrangementer de hadde deltatt på, ikke minst i regi av Islam Net. Det hører nå til sjeldenhetene at slike arrangementer og konferanser er tema i norske medier, samlinger der unge mennesker virkelig blir utsatt for indoktrinering av ultrakonservative og ekstreme budskap – og blir innprentet hat mot «de ikke-troende». I stedet kjemper norske medier og politikere, i likhet med ekstreme islamister, mot vesle HRS som i årevis nettopp har bidratt til å avkle disse predikantene.

Nå skal regjeringen også legge fram en handlingsplan mot muslimhat, en plan som for mange islamister er en gavepakke. Islam Net synes i hvert fall å være svært fornøyd.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.