Kommentar

Scene 2, etter at det går opp for kronprinsen at kvinnene ikke vil ta ham i hånden. Kronprins Haakon prøver forgjeves å håndhilse på Faiza (i midten) Fatima (.v.) og Sriha da han besøker den terrorrammede moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gårsdagen var vond på flere måter. En synliggjøring av norsk underkastelse og svik skal man lete lenge etter.

Mye har vært skrevet det siste døgnet om den nye norske handlingsplanen mot muslimhat etter at den nå er vedtatt i regjeringen og oppstarten av arbeidet ble markert med en pressekonferanse i går. Angrepet på moskeen i Bærum tidligere i august framskyndet muligens offentliggjøringen, men det er grunn til å tro at en handlingsplan mot muslimhat har ligget i kortene i en tid. De siste ukene har medier, aktivister og ikke minst Islamsk råd presset hardt på for at en slik plan skal se dagens lys. I går ble de belønnet for innsatsen.

Dette er islamistenes drøm. Ved å utrope seg til offer og utrope «de andre» som hatefulle mot de som bekjenner seg til islam, som slik den blir praktisert i de fleste muslimske land, er en autoritær lovreligion med en rekke påbud for sine følgere – og ikke minst en religion som har enorm økonomisk støtte fra flere islamistisk styrte stater, som Saudi-Arabia, Iran og Tyrkia, vil de legge de en stor, klam hånd over islamkritikken framover.

Samme dag som handlingsplanen ble annonsert, med Erna og Trine i spissen sammen med sine mannlige kolleger Jan Tore og Jøran, så møtte statsministeren og Anniken Huitfeldt Irans utenriksminister på Stortinget. Anniken; med hånden mot hjertet og et ydmykt smil om munnen. Utenriksministeren representerer et regime jeg vil håpe og tro er den totale motsetning av et sivilisert samfunn, slik våre politikere ønsker det; et land som dømmer en kvinne som tar av seg hijaben til fengsel i 38 år og som gjennomfører dødsstraff for barn og homofile. Det er verdt å merke seg at Annikens tidligere kollega, Marit Nybakk, faktisk sammen med Trine Skei Grande, boikottet en reise til Iran sammen med utenrikskomiteen i 2015, fordi kvinnene måtte dekke seg til.

Men det er tydeligvis lenge siden 2015. Det er åpenbart fort glemt at IS tok kvinner og barn som slaver i Syria og Irak, brente sine fanger levende eller henrettet dem ved nakkeskudd. Et IS som tiltrakk seg 100 norske fremmedkrigere, hvor av flere stadig holder fast ved at dette er den rette, islamske læren.

Nå er hele verden snudd på hodet. Kvinner som påstår de er feminister og blir provosert og rasende over det norske gubbeveldet, legger seg ydmyke og flate for en totalitær ideologi, med hånden på brystet og ydmykhet i blikket. De spiller ballen over til Islamsk råd, som inviteres til møte med statsråder for å drøfte handlingsplan mot muslimhat. En organisasjon som ansatte en kvinne i niqab som kommunikasjonsansvarlig og som i 2008 måtte avvente det europeiske fatwa-rådet før de kunne ta stilling til ja eller nei til dødsstraff for homofili.

De kvinnelige politikerne oppleves som mest svikefulle, fordi det er kvinner (i tillegg til barn og minoriteter) som lider mest i land som domineres av islam. Det er ikke muslimske gutter i Norge som må gå tildekket og holde seg innendørs, de løper rundt i shorts og har full frihet. Den sosiale kontrollen rammer kvinner hardest – og dette vet Erna, Trine og Anniken. Det de åpenbart ikke forstår er at den også på et tidspunkt vil ramme dem selv og deres døtre. Det er dypt foruroligende at våre politikere ikke kjenner sin historie, sitt samfunn og sin tid.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.