Statsminister Erna Solberg og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande etter lanseringen av regjeringens handlingsplan mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion på Rommen Scene Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. 

Hvis det ikke var for at julen har stor kommersiell verdi ville den trolig blitt omdøpt og erstattet av noe annet. Bedrifter som IKEA, skoler og kommuner er allerede i gang med å døpe det om til «vinterfest». Den prosessen har pågått lenge.

Men nå tiltar den i styrke. Når en rektor kan få seg til å si at Deilig er jorden er evangeliserende og ikke passer på skolen, er det på høy tid å erkjenne hvor vi er på vei: En jul uten Kristus. Uten det lille barn i Betlehem.

Urbane mennesker har lenge rynket på nesen av juleevangeliet, men så er det all fest og festivitas rundt: Pyntede mennesker, barn, lys på gravene, kanskje en sopran eller et Händels Messias? «Jul» fører så mye med seg og det stikker dypt i nordboene.

Men nå får vi høre at julesanger er «ute». Hvor har rektoren det fra?

På nettsteder som forkynner islam kommer spørsmål om muslimer kan ønske andre god jul. Svarene er interessante. Islam klarer ikke å akseptere at Gud skulle hatt en sønn. Det er blasfemi og hor i islams øyne. Islam klarer heller ikke akseptere at det finnes en tro som har en annen oppfatning. Det er å gi etter for konkurranse. Det er å avstå sin egen suverene, dominante posisjon. Derfor blir svaret «nei», muslimer kan ikke ønske god jul.

På islamqa.no, spør man: Er det tillatt for muslimer å si «god jul» og delta i julefeiring?

Jul er en feiring som både historisk og i dag er tilknyttet kirkens tro om at Allah – Den Allmektige Gud – fødte en sønn på denne jord. Så de kristne feirer jul i troen om at de feirer at Allah har født sin sønn på denne jord. Denne troen er det vi i islam anser som avgudsdyrkelse, og er den synden som Allah ikke vil tilgi på Dommens Dag.

I Koranen henvender Gud seg til de kristne, og sier om Jesus (oversettelse av betydningen): «Å Bokens folk, ikke overdriv i deres religion, og ikke si noe om Allah unntatt sannheten. Messias, Jesus – sønn av Maria, var ikke noe mer enn en budbringer fra Allah og Hans ord rettet mot Maria, og en ånd fra Ham. Så tro på Allah og Hans sendebud, og ikke si ‘treenighet’ – stopp [dette], det er bedre for dere. Allah er bare én Gud, Han er langt over å ha en sønn. Til Ham tilhører alt i himmelen og jorden, og Allah er tilstrekkelig i håndtering av affærer.»
[Koranen 4:171]

Det er ikke mulig for en mainstream-sunni-tolkning å innrømme at det finnes en kristen Gud. Det finnes bare Allah og Allah lar det ikke fødes noen «sønn». Det er blasfemi. Følgelig er julefeiring haram – forbudt.

Når en muslim forstår hvordan Allah ser på det å attribuere en sønn til Ham, vil svaret på det opprinnelige spørsmålet være åpenbart. Er det passende for en muslim å feire en tro som Allah beskriver i slike sterke ordelag? Selve essensen av islam er å underordne seg Allah, så hvordan kan en som underordner seg Allah feire en tro – at Allah har tatt seg en sønn – som er så sterkt mislikt av Allah?

Dermed er det ikke tillatt i islam å delta på julefeiringer.

Selv om jul bare skulle bli en sosial feiring uten religiøst innhold, vil det være forbudt for muslimer. For:

Profeten (fred være med ham) sa: «En som imiterer en nasjon, er en av dem.» [Abu Dawood] Dermed er det svært viktig for en muslim å ikke delta i andre folks særegne feiringer og handlinger.

Her ligger også avvisningen av at muslimer kan bli medlemmer av nasjonen Norge på nordmenns premisser. De kan kun bli medlem på muslimske premisser.

Det er dette rektorer over det ganske land forsøker å imitere. Det kalles forebyggende underkastelse når lærere og rektorer avskaffer alt kristent innhold for å vise at jul ikke har noe med kristendom å gjøre.

Når en slik sak dukker opp i mediene er det også statsråder som henger seg på:-Vi skal såvisst feire jul i Norge, sier Ropstad og Sanner i kor.

«Dette blir for dumt. I Norge feirer vi jul. Enig?» skrev barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på sin Facebook-side.

«Selvsagt snakker vi om jul og er stolte av våre tradisjoner,» svarte kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) under Ropstads innlegg.

Men Dagbladet henger dem ut på lederplass:

Nå nærmer det seg jul og det er tid for å stå opp for svineribbe og en blond Jesus. Som bestilt kom reportasjen i Telemarksavisa der det ble slått fast at elevene på Seljord barne- og ungdomsskole ikke lenger får si «julemat» eller «juleball», men må bruke begrepene «tradisjonsmat» og «skoleball».

Selvsagt skal det være anledning til å omtale og feire jula på tradisjonelt vis. Det er ingen som hindrer det. Den muslimske trusselen mot julefeiringen er en ren konstruksjon.

Det finnes ingen muslimsk trussel mot den norske jul

NTB vil gjerne bidra og intervjuer kulturminister Trine Skei Grande som synes hennes kolleger oppfører seg dumt. Hvorfor være så redd for forandring?

Trine Skei Grande er tydelig på hva hun mener om sine regjeringskollegers engasjement i saken:

– Det synes jeg var helt håpløst, svarer hun kontant.

Skei Grande er den belevne, urbane, sofistikerte som kan belære de andre:

– Jeg mener generelt at folk må få lov til å være litt mer i fred, hvorfor skal vi lage problemer ut av alt? Jeg kjenner at folk bare må slappe av litt, ikke være så stresset og krampaktig, sier Grande om saken.

– Dessuten er det typisk at det alltid er den muslimske befolkningen vår som får høre det i slike saker, selv om endringene ikke har noe med dem å gjøre. I Seljord var det jo gjort av hensyn til elever fra Jehovas vitner, ikke muslimske elever, sier Grande og legger til:

– Alle muslimer jeg kjenner, har et ekstremt avslappet forhold til jul. Jeg har nettopp fått julekort fra Islamsk Råd, og da jeg nettopp møtte 50 ulike religiøse ledere for å snakke om den nye handlingsplanen mot muslimhat, så ønsket alle hverandre god jul da vi avsluttet møtet, forteller Grande. (NTB)

Bemerk: Ekstremt avslappet!

Skei Grande tilhører en type liberale politikere som skrur opp farten i islamiseringen.

Vi møter nå ansatte i hijab i VY og på sykehusene. Den som protesterer og spør hva disse plaggene representerer får høre at de er redd for forandring. Vi skal bare slappe av.

Mediene backer dem. Det finnes ingen sammenheng mellom avskaffelse av julesanger og julebudskap og innføringen av hijab på arbeidsplassene.

De tror vi er dumme.

Det er hele vår kristne og humanistiske kultur som er under angrep og det er våre egne politikere og ledere i staten som går foran.

Islam har i 2019 rykket oss enda tettere inn på livet. Det krever et svar og bevissthet om hvem vi er og hva vi står for.

Pressevisning av Vys nye uniformer.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Trine Skei Grande hører ikke til på vår side.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!


 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: