Nytt

– Det hatet vi så nå i helgen, og som vi har sett før, skal vi ikke ha noe av. Det må ikke og skal ikke få fotfeste og grobunn i vårt samfunn, sa kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kulturminister Trine Skei Grande (V) uttrykker sin støtte til det islamske miljøet i World Islamic Missions moské i Oslo etter moskéangrepet i Bærum.

Grande talte til forsamlingen før fredagsbønnen i moskeen, som er den første fredagsbønnen siden angrepet mot al-Noor-moskeen i Bærum lørdag. Kulturministeren var opptatt av å formidle at muslimer i Norge skal føle seg trygge.

– Angrepet mot moskeen var et angrep på oss alle sammen, og vi står sammen i kampen for respekt og likeverd og mot hat og ekstremisme. Muslimer i Norge skal føle seg trygge, i bønn og ellers. Jeg er glad for å se et folk som samler seg i ring om moskeene, slik vi så på søndag, sa Grande.

Kulturministeren har vært tydelig på at hun er blant dem i regjeringen som ønsker at regjeringen skal sette i gang arbeidet med en handlingsplan mot muslimhat. I moskeen i Oslo sa hun at det trengs mer kraftfulle tiltak mot muslimfiendtlighet og større dialog med muslimske miljøer.

– Det hatet vi så nå i helgen, og som vi har sett før, skal vi ikke ha noe av. Det må ikke og skal ikke få fotfeste og grobunn i vårt samfunn, sa Grande.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!