Statsminister Erna Solberg, justisminister Jøran Kallmyr, Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, kulturminister Trine Skei Grande, Barne- og familieminister Kjell Olof Ropstad og styreleder i islams råd, Abdirahman Diriye, utenfor Tawfiiq Islamsk Senter i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er ufattelig trist at uskyldige mennesker ble utsatt for et terror-angrep mot al-Noor-moskéen i Bærum, og heldigvis førte ikke angrepet til at noen ble drept. Det var – takk og pris – få mennesker til stede i moskéen da det smalt, og to djerve og handlekraftige herrer fikk raskt overmannet den etnisk norske, hvite nordmannen med norsk statsborgerskap, Philip Manshaus. Ingen tvil om gjerningsmannens bakgrunn når både politi og medier er så tydelige på å gi en mest mulig detaljert beskrivelse av vedkommende..

Pressedekningen i etterkant av terror-skytingen mot al-Noor-moskéen har naturligvis vært massiv. Det skulle bare mangle, og statsminister Erna Solberg setter på egen Facebook-side ord på det sikkert mange tenker:

Angrepet på al-Noor-moskeen i Bærum var et direkte angrep på norske muslimer. Det var et angrep på religionsfriheten. Det var et angrep på retten til å mene og tro på det man ønsker. Det var et angrep på Norge fordi det var et angrep på nordmenn med røtter fra andre land.

Hvordan det står til med religionsfriheten og statsstøtte til andre trossamfunn i islamske land skal vi la ligge her, men uttrykket «nordmenn med røtter fra andre land» får en til å stoppe opp litt. Tar man Erna på ordet, må man jo spørre seg: Hvor er kvinnene?

Disse to godt voksne heltene som fikk kontroll på gjerningsmannen, ble dagen etter – og ved hjelp av tolk – intervjuet av en rekke medier. Som det gjerne er når kameraene surrer og går, stimler folk sammen bak intervjuobjektene for å se hva som skjer (for å låne fra TV2). Ved gjennomgang av samme intervju fra to ulike vinklinger, Budstikka og Dagbladet, skimter man lengst bak i bildet kun én hijab-kledt kvinne som man kan anta tilhører samme kulturkrets og religion som de øvrige herrene i bakgrunnen.

Statsminister Erna Solberg (H) var søndag formiddag sammen med Abid Raja, ordfører Lisbeth Hammer Krog og Jan Tore Sanner til stede på eid-feiringen til al-Noor-moskeen på Thon hotel i Sandvika. Ser man nøye etter på pressebildet, kan man lengst i bakgrunnen skimte en enslig kvinne med hijab.

Solberg og flere statsråder deltok senere samme dag på markeringen av id på Tawfiiq islamsk senter der man i 2013 var «svært bekymret for økt radikalisering» av unge, norske muslimer til jihad og ekstremisme) i Oslo søndag ettermiddag for å markere solidaritet med «nordmenn med muslimsk tro» etter moskéskytingen i Bærum. Bortsett fra yrkespolitikere som Solberg, Saida Begum og Trine Skei Grande, glimrer de muslimske kvinnene fullstendig med sitt fravær i mediebildet.

Hvor er de hen, alle de muslimske kvinnene, på det som er muslimers svar på julaften?

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.