Nytt

Trine Skei Grande kommenterte intervjuet med 26-åringen i kveldens Debatten på NRK 1.

Mannen som er rammet av rykteflommen om Trine Skei Grande på en fest i Trøndelag i 2008, snakker ut i VG om hendelsen.

– Det oppleves som ekstremt påtrengende; Resett har sågar tilbudt meg 400 000 kroner for min historie, sier han.

Mannen bak nettstedet, Helge Lurås, bekrefter at de har tilbudt penger mot intervju, men vil ikke bekrefte beløpet.

– Vi mener det er en viktig sak og en belastning involvert for vedkommende, sier Lurås til VG.

Resett er finansiert blant annet av milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen.

Frivillig sex

26-åringen sier han ikke vil gå i detalj om hva som skjedde, men sier dette:

– Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sier han.

– Dette er det jeg kommer til å si offentlig om saken. Men hvis statsministeren vil høre min versjon, så stiller jeg selvfølgelig opp.

Grande tok kontakt

Trine Skei Grande tok kontakt med ham 4. januar i år, dagen etter at Resett publiserte en sak om hva som skulle ha skjedd på festen i 2008.

I en SMS spurte han Grande om det greieste ville være å fortelle sannheten. Da ringte Grande.

– Mitt utgangspunkt for vår enighet om å ikke si noe, var at jeg opplevde at vi var enige om hva som hadde skjedd. Men i den samtalen spurte jeg hva som var hennes versjon, sier han.

– Da fikk jeg sjokk. Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne, sier mannen.

VG skriver at denne versjonen av historien er noe Grande også har formidlet til andre.

Reagerer på fremstillingen

Mannen reagerer på Grandes fremstilling.

– Hun snur det altså plutselig til at det er jeg som er en overgriper og at det er jeg som burde ha skyldfølelse, sier han.

– Jeg mistenker at dette er den versjonen hun også har gitt til statsministeren. Jeg har vært komfortabel med at vi ikke skal kommentere saken, men jeg er redd for at det er en annen sannhet som nå sprer seg, sier den nå 26 år gamle mannen til VG.

Tirsdag 16. januar tok Grande kontakt med 26-åringen og formidlet at hun ville gå ut i Aftenposten. Det fikk hun beskjed om at han er negativ til, fordi de hadde en enighet om ikke å si noe.

Ikke et offer

VG har snakket med flere personer som var til stede under festen, og skriver at flere så 17-åringen komme tilbake fra åkeren: «Historien ble lattermildt spredt i vennekretsen.»

Jeg har tatt historien humoristisk, men det har også vært mange netter uten søvn, fordi jeg har opplevd det som mobbing, sier 26-åringen. Det gikk over, sier han og legger til:

– Det er ikke fordi jeg er noe offer jeg forteller dette i dag, men fordi jeg ikke er redd for sannheten.

VG spør om han forstår at det kan ramme Grande at han var 17 år og hun 38:

– Jeg ønsker Skei Grande alt godt i hennes nye jobb. Men jeg har levd med dette i ti år og vil ikke gå rundt i ti år til og være redd for at andre skal tro at jeg har gjort noe galt.

Grande på Debatten

Grande ble konfrontert med 26-åringens uttalelser under Debatten på NRK torsdag kveld.

– Jeg har gitt min versjon til dem jeg skal gi min versjon til. Utover det har jeg ikke noe behov for å kommentere. Dette er ikke en varsler-sak eller noe kriminelt som ligger bak, sa Grande.

Kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre sier til NTB sent torsdag kveld at Grande ikke har noe mer å tilføye utover det hun allerede har sagt torsdag.

Overfor Aftenposten sa Grande tirsdag at hun ikke er noen overgriper og har til andre medier sagt at hun er offer for rykter.

Statsminister Erna Solberg bekreftet i forbindelse med regjeringsutvidelsen at hun hadde hatt en prat med Grande om ryktene på Jeløya.

Statsministeren hadde ingen kommentar til VGs oppslag og 26-åringens historie da hun forlot NRK sent torsdag kveld.

– Jeg har ingen kommentarer til det. Jeg har hatt en samtale med Trine Skei Grande. Den samtalen forblir mellom oss, og jeg kommentarer ikke den typen oppslag, sier Solberg til VG.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.