Venstre-leder Trine Skei Grande kommenterer i et intervju med Aftenposten sexrykter som har versert om henne. – Jeg er ingen overgriper, sier hun.

Kort tid før Venstre får sine statsråder i Erna Solbergs regjering, velger Trine Skei Grande å fortelle at hun har snakket med statsministeren om et rykte som har versert en tid.

– Vi har snakket åpent om dette, sier Skei Grande til Aftenposten.

Alle som skal sitte i regjeringen må gjennom samme prosess; de må ha samtaler med den kommende sjefen, statsministeren, hvor de blir bedt om å legge alt på bordet. Trine Skei Grande fortalte om en fest fra 2008.

Da regjeringsforhandlingene begynte på Hotell Jeløy Radio 2. januar, visste hun at hun midt i forhandlingene skulle vitne i en rettssak der tiltalte hadde fremmet drapstrusler mot henne, men ikke at hun skulle bli utsatt for en voldsom ryktespredning med utgangspunkt i en fest i Trøndelag for ti år siden, forteller Grande.

– Vi går til forhandlingsbordet med alvor og pågangsmot for de politiske sakene vi kjemper for, sa hun foran trappen på hotellet tirsdag 2. januar. Neste kveld braket det løs. I dagene som fulgte, ble det spredt rykter i sosiale medier der hun blant annet ble fremstilt som sexovergriper.

Ryktet om Grande skal dreie seg om en fest i 2008. Aftenposten har vært i kontakt med en mann som er omfattet av samme rykte, men han ønsker ikke å kommentere saken.

– Du sier du har fortalt din historie. Er det sannheten?

– Jeg forteller ikke noe annet. Men det jeg er helt sikker på, er at noen forsøker å spre en annen historie. Jeg kan bare fortelle ting slik jeg har opplevd det, og det har jeg gjort til flere som har spurt.

– Har disse ryktene på noen måte truet din deltagelse i Regjeringen?

– Nei. (…)

Venstre-lederen forteller at det er tøft å stå i en rykteflom når man holder på med en viktig jobb.

– Du føler et veldig ansvar. Det at noen da fører en kampanje for å svekke deg i forhandlingene, det føles litt urettferdig, sier hun.

Trine Skei Grande ser ikke noe i egen oppførsel som kan true posisjonen som statsråd.

– Jeg har virkelig prøvd å tenke, og jeg kan ikke skjønne at det er det. Men jeg har levd et helt vanlig liv. Jeg har vanlige venner. Jeg har drukket på fester. Jeg havnet i toppolitikken for noen år siden, og det var ikke noe jeg hadde planlagt, sier hun.

– Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, sier hun.

Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter skriver i en SMS til TV 2 at Grande informerte statsministeren på Jeløya under regjeringsforhandlingene.

– Det er riktig som Trine Skei Grande sier at hun har fortalt sin historie til meg. Hva som ble sagt i samtaler mellom meg og henne forblir mellom oss, sier Erna Solberg.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂