Trine Skei Grande snakker til VG om rykteflommen – og filosofen Nina Karin Monsen, som «skriver på Facebook at jeg voldtar unger med Downs syndrom».

Ryktene florerer på nett, sier Grande. «Jeg tror ikke alle ser helheten av truslene og sjikanen mange politikere lever i.»

Hun vil ikke snakke om hendelsen som er opphavet til alle ryktene om henne. Hendelsen skjedde på en fest i 2008 hvor Grande deltok.

Hun sier at det av og til skjer ting som er dumt og pinlig på fest, men: «Jeg tvinger meg ikke på folk.»

De siste ukene har sosiale medier og noen nettsteder flommet over av alvorlige påstander om Grande.

Det er ubehagelig, men jeg har vært igjennom tøffe ting før, sier Grande til VG.

– Jeg skulle gjort alt jeg kunne i livet for ikke å snakke om dette i dag. Men jeg har vært så fokusert på regjeringsplattformen, og måttet ta en ting av gangen. Jeg skulle ønske at dette kom en annen dag, og at jeg ikke måtte bruke kvelden på dette nå. Jeg har ikke fått skrevet talen til i morgen, sier Grande.

– Hva tenker du om at du vil bli konfrontert med dette på Slottsplassen?

– Jeg håper mange skjønner hvor tøft dette er. Jeg tror folk begynner å skjønne dette, sier hun mens stemmen brister.

Grande ber folk om å være mer kritiske til det de leser.

– Når Nina Karin Monsen skriver på Facebook at jeg voldtar unger med Downs syndrom … Ja, det er der vi er nå. Skal jeg da sitte stille å se på at en samfunnsdebattant sender ut dette som en sannhet på nett?

Her er filosof og samfunnsdebattant Nina Karin Monsens Facebook-innlegg, publisert lørdag:

Kommentarene til innlegget er blandet, flere spør etter kilden til opplysningen om Downs. De får ikke svar.

Kjetil Kjær Andersland: Nina Karin Monsen Hva er kilden til at vedkommene hadde Downs?

Tobias Skylstad Kvernebo: Har du tenkt til å svare på dette Nina Karin Monsen? Hvis det er troverdige kilder til denne påstanden er det en skandale, hvis det ikke er det har du begått en stor urett.

Peder Aresvik: ….hadde Norge vært et rettssamfunn, ville man ha påtalt ulovlighetene og holdt klokelig kjeft om resten – i steden har man kastet alle rettsprinsipper overbord og overlatt både påtale, etterforskning og dom til lynsjemobber….

Men Monsen er opptatt av at Grande må trekke seg. Dette skriver hun i tråden:

Hei, som jeg skrev: Hegnar. Se hans artikkel Sex and the City. Du finner også artikler i andre media, Google Trine SG. Men nå hun da trekke seg?

I går kveld skrev hun dette:

Nå har Trine stått frem og sagt at hun ikke er en overgriper – NRK ikveld. Hva mener hun med det? Er hun offeret? Men den nå 26 år gamle mannen vil ikke uttale seg. Han var 16. Det skal ha vært vitner. Det er lenge siden jeg hørte historien for første gang. Media beskytter noen og avslører andre.

Søndag la hun ut dette innlegget:

Nina Karin Monsen har ikke svart på VGs henvendelser, skriver avisen.

VG «siterer» Hegnar

VG selv plumper uti med følgende spørsmål:

– Hva tenker du om at Finansavisen har på lederplass slått fast at det ryktene tilsier, har skjedd. Hva tenker du om det?

Grande svarer at hun ikke har noen kommentar. Og det er like bra, for VG jukser. Her er hva Hegnar skrev:

Uken toppet seg så med at nettstedet Resett, som Øystein Stray Spetalen og andre finanskjendiser har aksjer i, skrev om at Venstres leder, Trine Skei Grande, i 2008 hadde «samleie på en åker med en beruset 16 år gammel gutt under et bryllup hvor hun og gutten var gjester». Dette skal ha blitt bekreftet av guttens (offerets) familie, men familien har ikke ønsket å varsle om dette.

Venstres daværende partileder, Lars Sponheim, ønsker ikke å kommentere saken, og det gjør heller ikke Venstres pressesjef, Jan-Christian Kolstø, nå.

Trine Skei Grandes seksualliv er ikke noe vi er særlig interessert i, og som hun vel bør ha for seg selv, men #MeToo-bølgen rammer altså nå mange.

Hegnar siterer hva andre har skrevet, og skriver at «Dette skal ha blitt bekreftet av guttens (offerets) familie».

Hvordan VG får dette til å bli at Hegnar har «slått fast at det ryktene tilsier, har skjedd» er en gåte.

Partiet mottok ingen varsler

Grande sier Venstre har vært kjent med ryktene siden 2012.

– Da ble disse ryktene plassert i mediene. Mange medier visste, og jeg skjønte at mediene satt på det, sier hun.

VG har tatt kontakt med tidligere Venstre-leder Lars Sponheim og tidligere generalsekretær Terje Breivik, som bekrefter at de aldri har mottatt noen varsler om Skei Grande.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.