Ellen Ihle-Hansen, finansminister Jan Tore Sanner, statsminister Erna Solberg, kultur- og likestillingsminister Abid Raja og Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog under minnemarkeringen etter terrorangrepet i Al-Noor moskeen i Bærum den 10. august 2020. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Mandag er det ett år siden Philip Manshaus drepte sin adoptivsøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, for deretter å forsøke å gjennomføre et terrorangrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum – som heldigvis endte med at terroraspiranten selv fikk juling uten å ha klart å drepe eller skade noen.

På ettårsdagen fant en minnemarkering sted i moskeen, der statsminister Erna Solberg var til stede for å dele noen ord med forsamlingen.

At statsministeren var halal, ble nokså klart da Solberg sommeren 2017 kastet glans over en kjønnsdelt islamistisk id-feiring som ble arrangert i Oslo av Islamic Cultural Centre og Det islamske forbundet – Rabita.

Minnestunden mandag ble i så måte en slags ørtende stadfestelse. Erna er alltid rede til å fremsnakke islam og rakke ned på alle som misliker islam – og assosiere disse med terrorister.

VG siterer statsministeren:

Dessverre er det slik at negative holdninger mot muslimer og folk med annen hudfarge eksisterer i vårt samfunn. Jeg tror det best kan utfordres ved at vi snakker sammen. At motforestillingene mot konspirasjonsteoriene kommer frem.

Til tross for at Europa har vært hjemsøkt av islamterror i mer enn femten år, har det aldri forekommet at statsministeren har beklaget seg over at det i langt større grad kommer negative holdninger – og handlinger – fra muslimer som er helt i tråd med islams lære. Når islamterroren har rammet, har Solberg aldri tatt til orde for noe oppgjør med det giftige ideologiske tankegodset i islam. I praksis hvitvasker hun islam.

Men volden er iboende i islam, og får tilslutning fra mange muslimer. Mohamed Merah ble en helt i muslimske miljøer etter sin nedslakting i Toulouse. Philip Manshaus er ikke en helt for noen. Denne forskjellen går Solberg hus forbi. Derfor gjør hun Manshaus til et uttrykk for skumle holdninger i folket, som ikke er aggressivt, mens det aldri er noe å bemerke til Koranen, som er en lærebok i faenskap.

Statsministerenes formaninger er da heller aldri rettet mot muslimer, som alltid møter forståelse. Formaningene reserverer hun til dem som ikke synes islam hører hjemme i Europa, og disse møter aldri noen forståelse. Helst burde de nok ikke eksistert i det hele tatt.

Erna er så intellektuelt svak at hun ikke ser at islam og den opprinnelige europeiske kulturen er like uforenlige som olje og vann. Hun tror at begge deler er retter på samme restaurantmeny, at det ikke spiller noen rolle hvilken man velger, og at de som måtte være misfornøyd med denne favorittrestauranten hennes, er noen sjuskete fælinger – sammensuriet, som hun selv foretrekker å kalle disse annenrangs borgerne.

Etterkrigstidens verste statsminister opptrer helt i tråd med den tidsånden som er moralistisk mot nordmenn hvis de gjør ting som øker risikoen for koronasmitte, mens det ikke skal være en kilde til skam hvis personer med utenlandske røtter viser risikoadferd.

Når noen alltid tar stilling mot deg, og alltid uttaler seg i favør av dem du er kritisk til, er det lett å se at vedkommende hater deg. Du er antisemitt hvis du alltid har noe negativt å si om Israel, men aldri om Israels fiender.

Erna Solberg og den norske makteliten hater vanlige nordmenn. Det er på tide å erkjenne dette nå.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.