Sakset/Fra hofta

Kulturminister Trine Skei Grande (V) under trontaledebatten i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande sier at barn ikke skal straffes for foreldrenes gjerninger. Grandes uttalelser står i kontrast til den straff IS-moren allerede har påført sitt barn.

IS-kvinnen som kommer til Norge med sine to barn er siktet for terrormedvirkning og vil bli pågrepet av norsk politi når hun kommer til Norge.

Venstre-leder Trine Skei Grande, skriver i en epost til NTB at hun er glad og lettet over at de uskyldige og sårbare barna og deres mor nå er trygt på vei tilbake til Norge.

Grande sier at barn ikke skal straffes for foreldrenes gjerninger.

Grandes uttalelser står i kontrast til den straff IS-moren allerede har påført sitt barn.

IS-moren har allerede straffet den syke 5-åringen ved å holde barnet tilbake i Syria, og ved å nekte norske myndigheter å bringe barnet – alene – til behandling i Norge. Slik har barnets tilstand blitt stadig forverret.

En slik behandling av barn, å nekte dem behandling ved sykdom, og opprettholde deres lidelse mot bedre vitende, og som her, i egen vinnings hensikt, er straffbart. Det burde komme som tillegg til terrorsiktelsen IS-moren nå vil måtte forholde seg til.

IS-moren har over tid hatt tilbud fra norske myndigheter om å kunne sende barnet til Norge for behandling her.

Dette har hun nektet, da innreisetillatelsen kun gjaldt barnet, og ikke henne selv. IS-kvinnens krav til norske myndigheter har vært at barnet ikke fikk reise til Norge og få behandling her, dersom ikke også hun fikk innreisetillatelse.

Det er således ikke norske myndigheter som lar barnet lide, men moren selv.

Hvorfor Trine Skei Grande, kulturminister og leder for regjeringspartiet Venstre, gleder seg over sakens utfall, hvor et terrormedvirkningssiktet IS-medlem som i egen vinnings hensikt har utsatt en fem-åring for store lidelser, blir belønnet for dette, er uforståelig.

Mangelen på empati overfor barnet lar seg ikke skjule bak kulturministerens store ord.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: