Eksil-iraner, forsker og skribent Masoud Ebrahimnejad skriver i Utrop at tusener av flyktninger fra arabiske land aldri vil glemme de mange som er blitt henrettet, halshugget, voldtatt og brent av islamske terrorregimer i Midtøsten. 

Skal vi takke byrådet?

Ebrahimnejad spør om vi egentlig skal takke byrådet i Oslo for at de i naivt god tro «pynter» byen med symboler som minner dem om alle grusomme handlinger som er blitt begått i dekke av disse symbolene?  

– Vi må ikke glemme at utallige mennesker har flyktet fra islamske regimer hvor de i årevis er blitt straffet under disse symbolene. Iranske flyktninger glemmer aldri bønneropene om morgenene da ungdommer ble hengt og henrettet både i fengslene og gatene. 

– Kvinnelige afghanske flyktninger glemmer aldri hvor mange som ble hengt og drept og pisket under slike islamske symboler og efter Iftar. 

Naive politikere

Ebrahimnejad betviler ikke at byrådet i Oslo i god tro og i integreringshensikt har «pyntet» Oslo med islamske symboler – og at det er gjort for å dempe negative holdninger mot muslimer flest. 

– Erfaringsmessig vet vi at norske politikere henvender seg til organiserte grupper innen islam i Oslo når det skal tas avgjørelser som angår muslimer; det gjelder blant annet moskeene, Islamsk råd, Islam nett og muslimske dialognettverk. Men alle disse organiserte miljøene har en klar agenda, opphav i og støtte fra sterke religiøse krefter i Midtøsten og Asia.

Markere territorium

For disse gruppene er det ifølge Ebrahimnejad, ekstremt viktig å markere territorium og synliggjøre sin tilstedeværelse. De styres av konservative islamske krefter og har som mål gradvis å utvide sin makt og innflydelse i Norge og Europa.

For muslimer som er flyktet fra diktatoriske regimer i islamske land, er det ikke viktig å pynte byen symboler som minner dem om hva de er flyktet fra. Det er heller ikke viktig for dem at Oslo-politikere spiser kveldsmåltidet iftar sammen med moskeledere, Islamsk råd og imamer. 

– Mer polarisering og økt muslimhat

Ebrahimnejad konkluderer med at resultatet av byrådets ikke gjennomtenkte, men sikkert velmente lefling med islam, blir mer polarisering og økt muslimhat. Vinnerne er de konservative kreftene som styrer moskeene. De får den oppmerksomheten de trenger og det på grunn av «naive politikere som igjen har gått i fella til de mektige islamske landene med svært dyktige nettverk og svære pengesekker». 

Ut med påsken! Oslos byråd har hengt opp ramadan-pynt i gatene

 

 

Hvordan islam forandrer ikke bare skolene, men hele samfunnet – og vi lar det skje: Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.