Øyvind Håbrekke i Oslo KrF ønsker Oslo byråds finansiering av halvmåne-lys velkommen.

Han er sikker på at byrådet også vil være positive til å synliggjøre kristendommen i bybildet, skriver Vårt Land.

– Vi har de siste årene sett mange forsøk på å presse tro ut av det offentlige rom her i landet. At det nye byrådet nå markerer en positiv holdning til tro i det offentlige rom i landets hovedstad er et svært viktig signal som jeg setter stor pris på, sier Øyvind Håbrekke, gruppeleder for KrF i Oslo bystyre.

Håbrekke sikter til Oslo kommunes finansiering av halvmåne-lys, som skal lyse opp gata rett ved rådhuset når ramadan starter om en uke.

NRK skriver at lysene vil koste opp mot halvannen million kroner, og at det er Oslo kommune som tar regningen.

KrF-politikeren tror at byrådet med sitt vedtak om å pynte for en fremmed ideologi i Oslo, vil åpne veien for at de også vil gjøre det samme for kristendommen.

– Jeg ser dette grepet fra byrådet som en døråpner for alle trosretninger i byen vår. Det er et etterlengtet og gledelig signal som både kirkene og andre trosretninger vil nyte godt av, sier Håbrekke.

Ut med påsken! Oslos byråd har hengt opp ramadan-pynt i gatene

Frps gruppeleder i bystyret, Magnus Birkelund, sier til Aftenposten at han mener det er naturlig at kommunen bruker penger på å markere jul, siden denne tradisjonen strekker seg tilbake til før-kristelig tid.

– Selv om islam nå er den nest største religionen i Oslo, blir det helt feil å bare feire én av de andre religionene utover kristendommen. Hva med buddhistene hinduistene, jødene, ortodokse kristne og så videre, spør han.

Byrådsleder Solberg sier til NRK at det også skal være rom for andre religioner som ønsker å markere sine høytider, og Håbrekke er derfor ikke bekymret for kristendommens plass i offentligheten i Oslo når det gjelder avgjørelsen om å finansiere halvmåne-lysene.

– Jeg tar det som en selvfølge at byrådet tilsvarende vil være positiv til at vår tusenårige kristne trostradisjon vil være synlig i byen i årene fremover, sier han, og legger til:

– Jeg ser også at noen spør om dette betyr at islam får større plass i byen på bekostning av kristendom, men jeg mener den største utfordringen for kristendommens plass i Norge ikke er islam, men de sekulære kreftene som vil presse all tro bort fra offentligheten inn i de private rom.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.