Etter moskeangrepet i New Zealand har det nærmest haglet inn med krav om en norsk handlingsplan mot såkalt islamofobi og islamhat, både fra muslimske miljøer, forskere, Likestillings- og diskrimineringsombudet og partiet SV. Lørdag ettermiddag arrangerer den salafistiske organisasjonen Islam Net dialogmøte i Groruddalen om «islamofobi eller integrering», med blant annet forsker Cora Alexa Døving i panelet.

Islam Net er en av Norges største, muslimske ungdomsorganisasjoner. Organisasjonen har vært i medias søkelys flere ganger for sine ytterliggående uttalelser og invitasjon av ekstreme hatpredikanter til sine ungdomskonferanser. Flere med tilknytning til Islam Net forlot Norge til fordel for kalifatet i Syria, blant annet hovedpersonene i Åsne Sejerstads bok; «To søstre».

Til tross for at organisasjonen hyller en ekstrem variant av islam, har de stadig blitt tatt inn i varmen – og den mangeårige lederen, Fahad Qureshi, har både vært invitert til samtaler med politikere og i Dagsrevyen – og som islamekspert til politiet. Nå har Islam Net fått vann på mølla; endelig ser de sitt snitt til å få gjennomslag for en handlingsplan mot islamofobi og en gang for alle få kneblet sine kritikere og motstandere.

Lørdag ettermiddag inviterer organisasjonen til dialogmøte i Grorud samfunnshus. De reklamerer for arrangementet på hjemmesiden sin;

«Islam og muslimer er konstant oppe til debatt i samfunnet – på mange måter er hele innvandrings- og integreringsdebatten sentrert rundt landets muslimske minoritet. Sjelden ser vi et slikt politisk fokus på andre minoriteter, og i senere tid ser vi politiske vedtak og lovforslag som tilsynelatende er spesifikt rettet mot denne minoriteten. Dette er en utvikling vi ikke bare har her i Norge, men i mange land i den vestlige verden.

Er dette konstante politiske fokuset på en religiøs minoritet fundert på fremmedfrykt? Har det sitt utspring i kulturell overlegenhet og etnosentrisme?

Det er på tide å ta denne debatten fra dens rot. Islam Net inviterer til dialogmøte hvor vi vil diskutere dette tema med et ekspertpanel med forskere og samfunnsdebattanter. Møtet vil ledes av Mahir Osman, juridisk fagmedarbeider hos Islam Net.»

Ekspertpanelet består blant annet av to kvinnelige forskere, professor Ulrika Mårtensson og forsker Cora Alexa Døving. Mårtensson som er professor ved NTNU, har tidligere kalt Islam Net en verdikonservativ organisasjon og uttalt at organisasjonen har fått et «ufortjent dårlig rykte».

Forsker Cora Alexa Døving er tilknyttet både C-Rex – Senter for ekstremismeforskning og Holocaust-senteret der hun blant annet forsker på «rasisme og islamofobi». Hun har tidligere sett på likheten mellom «jøde- og islamhetsen». Døvings sjef ved C-Rex, Tore Bjørgo, støtter også sterkt en handlingsplan mot islamofobi.

Ved å delta i et dialogmøte om islamofobi hos Islam Net, i et panel med blant annet Fahad Qureshi selv, legitimerer forskerne langt på vei organisasjonen som en seriøs og viktig aktør, en samarbeidspartner, i forskernes arbeid med å synliggjøre det såkalte islamhatet i det norske samfunnet. Ved å kikke raskt over til andre land der islam har styrket seg kraftig i forhold til kristendom, så vet vi så vel hva slags utvikling for kristne som kan komme i kjølvannet dersom kritikk av denne lovreligionen blir stemplet som «islamofobi». I Norge, med støtte fra Islam Net.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂