Fra en av mange allerede eksisterende moskeer i Oslo-området. Foto: Javad Parsa / NTB

Den kontroversielle muslimske organisasjonen Islam Net har fått klarsignal fra Plan- og bygningsetaten i Oslo til å åpne moské i Groruddalen.

Islam Net har markert seg som en av de mest ytterliggående og kompromissløse grener av det islamske miljøet i Norge. Men det er ikke til hinder for at organisasjonen nå får åpne moské i Groruddalen i Oslo.

Det er Vårt Land som skriver om dette. Også NTB melder om saken.

Det legges nå lite av praktiske vanskeligheter i veien for et slikt prosjekt. Plan- og bygningsetaten i Oslo bekrefter overfor avisa at de kan gjøre det uten å søke kommunen om bruksendring.

– Vi har hatt god dialog med Plan- og bygningsetaten (PBE) og er takknemlige for at de har snudd i sin vurdering, skriver leder Fahad Qureshi i Islam Net til Vårt Land.

Fahad Qureshi er kjent og omstridt fra debatten omkring islam i Norge, og regnes som en temmelig ytterliggående figur.

Document har ved flere anledninger omtalt hans virksomhet, som i denne saken tidligere i år, se også en annen sak under:

Mohammed Hijab og Fahad Qureshi spøker om å kutte opp de vantro

Det nye mosképrosjektet i Oslo ble påbegynt allerede for to-tre år siden. Dette til tross for at det allerede finnes et større antall moskeer rundt om i Oslo-området. Det ønskes stadig flere.

Det var Filter Nyheter som i 2021 kunne rapportere om at Islam Net hadde kjøpt en eiendom til 63 millioner kroner i Groruddalen i Oslo.

Siden den gang har organisasjonen pusset opp bygningen, men har møtt motstand hos PBE, som inntil nå har ment at de må søke bruksendring. Denne motstanden er nå borte.

– Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at vår sak har vært eksponert for stort politisk press. Vi er bekymret for den videre saksprosessen knyttet til utbygging av eiendommen, sier Qureshi.

Islam Net ble etablert i 2008 og er en muslimsk ungdomsbevegelse med en salafistisk orientering.

Salafisme er en bokstavtro, puritansk korantolkning innenfor sunni-islam. Noen mener det i praksis er det samme som ekstrem islamisme, et tankegods det nå skal etableres en egen moské for å fremme i hovedstaden..

Det foreligger ambisiøse planer i dette miljøet, man vil vokse og bli en stadig større faktor både i det islamske miljøet og i det norske samfunnet for øvrig. På sikt håper de også å få lov til å utvide bygningsmassen med ytterligere tilbygg.

Les også:

Visse henrettelses­fantasier er halal – også for politiet

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.