Den omstridte og ekstremistiske islamske organisasjonen Islam Net ber muslimer stemme på Partiet Sentrum, ledet av advokat og tidligere Ap-byråd Geir Lippestad.

Det kommer fram i en uttalelse fra organisasjonens leder Fahad Qureshi (35).

– I dette valget oppfordrer jeg alle muslimer til å stemme på Partiet Sentrum. De går inn for å forby koranbrenning via hatparagrafen. De støtter å kunne etablere bønnerom på skolene og retten til å etablere muslimske friskoler.

De støtter retten til å bære hijab på grunnskolen, i politiet, domstolene, og i Forsvaret og mener at hijab er helt uproblematisk, skriver Qureshi på Facebook.

Han følger opp med at «Sentrum er det eneste partiet som har aktivt gått ut og støttet Iman Aktivitetssenter mens andre politikere har gått inn for å diskriminere og forby».

Generalsekretæren i Norsk Redaktørforening hardt ut mot forbud av koranbrenning

35-åringen utdyper bakgrunnen for oppfordringen:

– Partiet Sentrum er meg bekjent det mest inkluderende, mangfoldige, livssynsåpne og ikke minst muslimvennlige partiet, sier Fahad Qureshi til Vårt Land.

Simen Bondevik er Partiet Sentrums tredjekandidat i Oslo og sier han er glad for alle som sier de vil stemme på partiet Sentrum.

– Spesielt blant muslimer har vår tydelige motstand mot koranbrenning og for et livssynsåpent samfunn slått an. Det er bra at et parti endelig kommer på banen i denne saken. Muslimer skal slippe å stå alene i kampen mot SIAN.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.