Sakset/Fra hofta

Raja kobler Frp direkte til brunskjortene og nazismen, som sammenlignet jøder med rotter. Det er uten tvil de mest absurde påstandene jeg har hørt, skriver Jon Helgheim.

Raja skriver at «Vi må forsones og bidra til mindre polarisering», men i samme åndedrag har han lirt av seg så mange hårreisende påstander mot Fremskrittspartiet at han har skapt den største polariseringen i norsk politikk siden krigen, skriver Frps innvandringspolitsike talsmann, Jon Helgheim i Aftenposten.

Raja klinker til med nye skyllebøtter, denne gangen mener han Frps retorikk stinker, kommenterer Helgheim, som mener det er alvorlig når Raja sier at Frp driver med brun propaganda – og får støtte av partileder Trine Skei Grande.

Brun propaganda handler om hat mot andre mennesker. Det handler om at man mener folk med en annen hudfarge er mindre verdt. Det har direkte koblinger til brunskjortene og nazismen, som sammenlignet jøder med rotter. Dette mener Raja at Frp driver med? Det er uten tvil de mest absurde påstandene jeg har hørt.

Helgheim synes begrunnelsen for brunbeisingen gjør det hele enda mer absurd.

Motivasjonen for å publisere «Norge skal ikke ta imot båtmigranter» på Facebook var at regjeringen hadde avslått å ta imot båtmigranter, blant annet fra redningsskipet «Ocean Viking». Dette var også Venstre med på, minner Helgheim om.

Grunnen for at vi ikke vil ta imot båtmigranter, er enda enklere. Vi vil ikke bidra til at flere legger ut på den farlige reisen. Jo flere som reiser, jo flere vil drukne. Dessuten vil ikke Europa tåle en storstilt innvandring av denne typen. Det er i all hovedsak økonomiske migranter som reiser den farligste ruten over Middelhavet, mennesker uten beskyttelsesbehov.

Man kan ha forskjellige meninger om dette, men å antyde at Frp vil at folk skal drukne, når alt tyder på at vår politikk ville reddet tusenvis av liv, er ikke greit! skriver Helgheim.

Den andre begrunnelsen for brunbeisingen er at Frp har snakket om snikislamisering. Når konservative muslimer nekter å håndhilse på kronprinsen, når skoler bare serverer halalmat, når jenter og gutter skilles i undervisning, eller når bruk av barnehijab blir sett på som frihetskamp, er det naturlig at det vekker reaksjoner.

Plutselig er kvinneundertrykkende skikker blitt «verdier», påpeker Helgheim:

Hovedsakelig norske, sekulære ikke-muslimer og kvinnesaksforkjempere på venstresiden, som plutselig ser det som ekstremt viktig at vi ikke kritiserer konservative muslimer som må dekke seg til for menn eller ikke kan ta en mann i hendene.

Det er ikke slik at venstresiden eller partiet Venstre har monopol på godhet, solidaritet og nestekjærlighet, selv om de er flinke til å snakke om det, skriver Jon Helgheim.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.