Carola Rackete føres fra en politibåt i Porto Empedocle den 1. juli 2019. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Lokalmyndighetene i Paris har besluttet å gi byens høyeste fortjenstmedalje til Carola Rackete, kapteinen på NGO-skipet «Sea Watch 3», som i strid med italiensk lov la til kai med makt på Lampedusa med over 40 migranter ombord i slutten av juni.

Begrunnelsen for tildelingen er at Rackete har «reddet migranter på havet», og den franske hovedstaden vil signalisere «solidaritet og plikten til respekt for menneskerettighetene».

Paris’ ordfører Anne Hidalgo skal personlig overrekke medaljen til Rackete, som ifølge den offisielle meddelelsen fra kommunen «stadig forfølges av det italienske rettsvesenet», melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Saken er også omtalt av Die Welt og Le Figaro.

Paris kommune har også bestemt seg for å gi NGO-en SOS Mediterranée 100.000 euro for å finansiere nye redningsoppdrag med migranter på havet, etter tidligere å ha gitt 25.000 euro og 30.000 euro til samme organisasjon i 2016 og 2018.

Den rødgrønne GUE-gruppen i EU-parlamentet har ellers foreslått å invitere Carola Rackete til å tale for forsamlingen i Strasbourg.

Matteo Salvini under en pressekonferanse i Corleone den 25. april 2019. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / Scanpix.

Italias innenriksminister Matteo Salvini kommenterer utmerkelsen med å anklage franskmennene for hykleri, all den tid Frankrike på ikke besvarte en henvendelse fra Rackete med anmodning om å bistå migrantene på «Sea Watch 3».

«Frankrike tar parti med en NGO som driver politikk i Italia og med en person som har rammet en patruljebåt fra italiensk grensepoliti og satt italienske politisoldaters liv i fare, omtrent som de voldeligste gule vestene.»

Dette gjør altså at man blir premiert, sier Salvini, som harselerende legger til at det neste kanskje blir at politifolkene blir straffeforfulgt.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.