Båten fra grensepolitiet holdt på å bli skvist mellom Sea Watch 3 og kaien i Lampedusa havn. Foto fra Twitter.

Det tyske skipet Sea Watch 3 med 40 migranter om bord trosset i natt ordre fra den italienske marinen og tvang seg til kai på øya Lampedusa etter å ha blitt nektet å anløpe havn i to uker. Kapteinen ble umiddelbart arrestert.

Det var dramatisk da Sea Watch 3 og dets tyske kaptein Carola Rackete i natt bestemte seg for å trosse forbudet mot å gå inn i italiensk territorialfarvann. Skipet presset seg inn i havna på Lampedusa med makt klokken 1.50, melder La Repubblicca.

En mindre båt fra det italienske halvmilitære finans- og grensepolitiet Guardia di Finanza forsøkte å hindre henne i å legge til kai, men stod i fare for å bli klemt istykker mellom migrantskipet og kaien og måtte derfor gi seg.

Kaptein Rackete ble straks arrestert og kjørt bort av politiet.

Kaptein Carola Rackete ble geleidet inn i en politibil straks etter at hun satte fot på italiensk jord. Hun risiker lang fengselsstraff. Skjermdump fra video.

Hun er siktet for overtredelse av den italienske sjøfartslovens pargraf 1100. Den fastsetter at kapteinen på et skip som ikke følger ordre fra, eller angriper, et marinefartøy kan straffes med fengsel i mellom tre og ti år. Også mannskapet risikerer fengsel.

Og dette er ikke det eneste anklagepunktet mot Carola Rackete; fredag bordet italiensk grensepoliti skipet for å kunngjøre overfor kapteinen at hun er siktet for menneskesmugling, som Document rapporterte i går.

Ifølge Corriere della Sera kom migrantene i land like før klokken seks i morges. De ble deretter fraktet til et mottakssenter.

Sea Watch 3 plukket opp 53 migranter utenfor kysten av Libya 12. juli. Siden det er 13 av dem satt i land i Lampedusa av humanitære eller medisinske grunner.

Før nattens begivenhet hadde en rekke EU-land, blant andre Frankrike, Tyskland, Portugal og Luxembourg akseptert å overta ansvaret for migrantene ombord på «Sea Watch 3».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.