Migranter ankommer havnen på Lampedusa den 21. juni 2019. Foto: Mediterranean hope / Facebook.

81 migranter som befant seg i en gummibåt i Middelhavet, kom i de små timene fredag til havnen på Lampedusa eskortert av italienske marinefartøy, etter først å ha bli fraktet til et punkt 25 nautiske mil fra øya med en libysk fiskerbåt som hadde gummibåten på slep og snudde så snart migrantene ble overlatt til seg selv.

Italiensk grensepoliti, som hadde etterretning fra et militært fly, innhentet fiskerbåten etter at gummibåten med migrantene ombord var kommet inn i italiensk territorialfarvann, og tok deretter fiskerbåten i arrest, opplyser La Repubblica.

Libyske og tunisiske menneskesmuglere tar stadig oftere i bruk denne metoden med følgebåt, skriver Roma-avisen. Etter at Italia stengte havnene for NGO-skip, finner smuglerne det hensiktsmessig å operere på denne måten, med mindre fartøy og ikke altfor store grupper av migranter, som kan ta seg ubemerket frem.

Det er altså fremdeles et visst tilsig av migranter som kommer sjøveien til Italia, men volumet er svært lite sammenlignet med tiden før regjeringsskiftet i Italia for ett år siden.

Blant de 81 personene i gummibåten befant det seg fire kvinner og tre barn. Migrantene kom fra flere forskjellige land, herunder Bangladesh, Algerie, Syria, Senegal, Marokko, Tunisia og Libya.

Samtidig befinner det nederlandskregistrerte NGO-skipet «Sea Watch» – som tilhører den tyske NGO-en med samme navn – seg i Middelhavet, hvor man på det tiende døgnet forgjeves forsøker å finne en havn for 43 migranter ombord. Italias innenriksminister Matteo Salvini har bedt statsminister Giuseppe Conte om å ta opp saken med nederlandske myndigheter med sikte på at de rydder opp.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.