Nytt

Bente Becker. Foto: Facebook.

Skipsførerne ombord på det nederlandsk­registrerte skipet «Sea Watch 3», som den tyske NGO-en Sea Watch har benyttet til migrant­transport i Middelhavet, bør straffe­forfølges for menneske­smugling, mener Bente Becker, som representerer Folkepartiet for frihet og demokrati (VVD) i Nederlands parlament.

«Det er frustrerende at påtalemyndigheten ennå ikke har gått til straffe­forfølgelse», sier Becker ifølge Nederlands største avis De Telegraaf.

Oppfordringer til å straffe NGO-er som driver migranttransport i Middelhavet, har lenge kommet fra politikere i Italia, hvor påtalemyndighetene også har etterforsket mannskapet ombord på flere fartøy.

Så sent som i desember oppfordret nederlandske regjeringsmedlemmer Italia til å gi «Sea Watch 3» en trygg havn, noe den italienske regjeringen ikke lenger ønsker å gi migrantskip, men nå kan det altså se ut som om stemningen er i ferd med å snu.

Spørsmålet er ikke desto mindre egnet til å skape konflikt internt i Nederlands regjering, som domineres av VVD.

Joël Voordewind, som representerer Den kristne union (CU) i Nederlands parlament, er opprørt over utspillet fra Becker, skriver De Telegraaf. Ingenting tyder på at skipsførerne er skyldige i menneskesmugling, mener Voordewind.

CU er ett av fire partier i koalisjonsregjeringen som statsminister Mark Rutte dannet etter parlamentsvalget i Nederland i 2017. CU er regjeringspartiet med færrest representanter i det nederlandske parlamentet.

«Sea Watch 3» befinner seg fremdeles i Marseille for vedlikehold, og har ikke transportert migranter siden 31. januar.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.