Bilde: Rabitas barnekor – fra Facebook

Nyttårskavalkaden på Rabita-moskéens Facebook-side illustrerer til fulle den lite vellykkete integrasjonen, og hvilken indoktrinering muslimske småjenter blir underkastet. Men hvor havner vi når det norske samfunnet legger til rette for barnehijab?

Hva slags samfunn får vi når det er blitt nødvendig å avseksualisere barn? Hva slags kultur får vi da? hvorfor er det så vanskelig å følge opp om likestilling samt norske og vestlige skikker?

En avslørende og illevarslende debatt pågår i Drammens Tidende. I et intervju med Shurika Hansen 5.1.19 (bak mur), påpeker hun det alle kan se med egne øyne: Vi har fått en merkbar økning i bruk av barnehijab de senere årene.

– Integreringen går i gal retning. Barnehijab er veldig seksualiserende og hører ikke hjemme i barnehagen.

Ikke i hverken barnehagen eller skolen, vil fortsatt de fleste i Norge mene. Økningen i bruk av barnehijab gjelder selvsagt ikke bare Drammen by. Bruk øynene når barnetoget passerer 17. mai, så vil man se at det dukker opp stadig flere små, inntullede barn nå enn bare for noen få år siden.

Motstand mot barnehijab og seksualisering av barn, faller imidlertid enkelte aktører tungt for brystet. En av disse er Tilla Benedikte Hafr, som er sportslig leder i Elvebyen Håndballklubb i Drammen.

Idrettens folk legger altså til rette for barnehijab. Er det i tråd med idrettens verdigrunnlag? For enkelte er livet i fornektelsens korridor det minst ubehagelige. At samfunnslimet går opp i alle sømmer på utsiden av idrettshallen, er det best å lukke øynene for.

Hafr får støtte fra den hijabkledde»journalist og samfunnsdebattant» Mahira Karim. Tittelen «samfunnsdebattant» skjuler hennes agenda: Karim er nestleder i styret i Minareten, en muslimsk organisasjon som

er spesielt bekymret over at enkelte faller utenfor fellesskapet og i stor grad gjelder dette ungdom med muslimsk bakgrunn. Flere vokser opp med en økende distanse mellom seg og fellesskapet i Norge. Direkte hatytringer mot Norge og åpen tale om en samfunnsomveltning som skaper frykt og usikkerhet blant storsamfunnet bidrar til økt hat mot muslimer i Norge. Dette bidrar til å skape ekkokamre hvor ens holdninger om å være utsatt bekreftes.

Da er det jo helsprøtt at hun aktivt forsvarer og promoterer barnehijab: Etter en ringerunde til noen barnehager (!) i Drammensområdet, finner Karim fra Minareten en ansatt (som ønsker å være anonym) som kan berolige leserne med følgende:

– Vi har kun én i barnehagen vår som bruker hijab. Hun er 5 år. Som ansatt har jeg ikke sett at det har vært et problem for barnet å bære hijaben.

Men kanskje barnet synes det er ugreit og plundrete å bære hijab? Hijab er en markør som forteller omgivelsene at «jeg er ikke som dere». Det er neppe en hyggelig opplevelse for barn. De fleste barn har ingen umiddelbare ønsker om å skille seg ut fra mengden. Og så bor man jo tross alt i Norge…

Karim følger opp med følgende punch-line:

Hijaben brukes for nettopp det motsatte: å forebygge seksualisering av kvinner. Hijab er et plagg som styrker kvinners identitet, tar fokuset vekk fra å se på dem som sexobjekter og gjør dem frie fra å bli dømt basert på deres seksualitet.

Quod Erat Demonstrandum (hvilket herved er bevist), som det heter. Mahira Karim bør spørre seg selv hvorfor hun synes hun er nødt til å bruke hijab for å ikke bli sett på som et et seksualobjekt.

Premisset for bruk av barnehijab (og selvsagt hijab generelt) er perverst. Å be småjenter dekke seg til for ikke å friste voksne menn, er ukultur uansett hvordan man vrir og vender på det. Religionsfrihet eller misforstått minoritetshensyn skal selvsagt ikke trumfe barnas rettigheter til en fri og utvunget oppvekst i et demokrati som Norge.

Og hva slags holdninger gir man disse småjentene (og samfunnet forøvrig) når man legger til grunn at man må «verne» dem (eller enda tåpeligere deres families ære) mot menns blikk?

Eller er det frykten for stigma og hat fra egen kulturkrets den dagen man som voksen eventuelt våger å kaste hijaben?

Barnehijab må forbys snarest mulig.

 

Støtt Document!

Vipps oss på 13629

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.