Innenriks

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen fremmet et forslag om hijabforbud i Oslo-skolen i Oslo bystyre i går kveld – og ble selvsagt massivt nedstemt. Han fikk kun støtte fra eget parti i avstemningen – og forslaget ble dermed forkastet. Ifølge Nettavisen sa bystyrerepresentant og leder for Oslo SV, Sunniva Holmås Eidsvoll, følgende i debatten:

«Jeg synes ikke jeg som politiker skal overprøve barn og foreldre i hva barna skal ha på seg, og jeg synes vi skal være spesielt varsomme med å bruke forbud og andre tiltak».

Det er så man må gni seg i øynene og lure på om man faktisk kan tro det man leser. Er det ikke dette SV har gjort over flere ti-år; gjennomført tiltak – og forbud og påbud – som de mener skal gi et bedre samfunn for oss alle – og ikke minst for kvinner?! Hagen påpeker i sitt forslag – ganske korrekt og noe enhver feminist burde juble for;

«Hijab har ingenting i en barneskole å gjøre. Det finnes ingen holdbare argumenter for at seksårige jenter skal gå med hijab som når dem til brystet. Enkelte ganger helt ned til midjen. Hijab frarøver barn deres barndom», står det i Hagens forslag.

Eidsvoll er i stedet engstelig for at et forbud mot barnehijab vil begrense barns mulighet til å delta i fellesskapet. Da bør hun kanskje komme seg ut av sin lille boble og forstå at hijab’en nettopp signaliserer et eget fellesskap, et fellesskap for de som tror på den rette guden – og et signal til omverdenen at denne jenta er ærbar – i motsetning til de jentene som ikke bærer hijab.

Kunnskapsdepartementet har i all sin visdom funnet ut at det faktisk ikke er lov å forby barnehijab; det er da underlig at forbud mot religiøs bekledning i offentlige skoler er gjennomført i andre land som er naturlig å sammenligne seg med, som Frankrike.

Partiet SV vaker rundt sperregrensen foran valget i september, og holdningene som partilederen i Oslo her tilkjennegir burde bety kroken på døren for de såkalte nye feministene.