Sakset/Fra hofta

Illustrasjonsfoto: hf

Nesten 7000 førsteklassinger startet i Osloskolen på mandag, og Utdanningsetaten i Oslo bruker barn i barnehijab i promoteringen av sommerkurset «Bli skoleklar med godt norsk språk i sekken». Seks år gamle jenter som bruker hijab – er dét virkelig en norsk verdi, Oslo kommune?

Kurset «Bli skoleklar med godt norsk språk i sekken» er et tilbud for elever som skal begynne på 1. trinn på disse 13 skolene: Bjørndal, Ellingsrudåsen, Gamlebyen, Haugen, Linderud, Lusetjern, Mortensrud, Rommen, Svarttjern, Tøyen, Vahl, Veitvet og Vestli. Kurset kan nok komme godt med når man vet at ca 25% av de små ikke snakker godt nok norsk til å kunne følge undervisningen.

Barnehijab er kontroversielt, og med få unntak er det bred politisk enighet om at småjenter ikke skal vær nødt til å bruke barnehijab. Et kjapt google-søk på «barnehijab» vil bekrefte dette, samt at mange fra innvandrermiljøene i flere år har advart mot å påtvinge småjenter dette seksualiserende og kvinneundertrykkende plagget.

Men Oslo kommune synes åpenbart at det er helt greit at 6-årige jenter bruker hijab. Det er imidlertid sjokkerende hva identitetsløse, offentlige etater strekker seg til i «mangfoldets navn». Minst like sjokkerende er iveren etter å utradere noen av vestlig og norsk kulturs fremste kjennemerker: arbeidet for likestilling mellom kjønnene og religionsfrihet. Med god drahjelp fra Oslo kommune settes barns hensyn til frihet bak foreldrenes og familiens/klanens syn på kvinner. Det er intet annet enn et svik mot de små og uskyldige.

Cemal Knudsen Yucel, med opprinnelse fra Tyrkia, kan fortelle at han aldri hadde sett barnehijab før han kom til Norge. Fremveksten av barnehijab har særlig i de senere årene nærmeste eksplodert i deler av Oslo, og det forteller oss litt om hvilken utvikling Norge er i: Oslos demografi er nemlig Norges på sikt.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa» fra Document Forlag her.