To Skånekommuner fikk i fjort innført forbud mot hijab på barn i barnehager og barneskoler. Nå er forbudet opphevet, etter at blant annet domfelte muslimer anket. Illustrasjonsfoto fra et utstillingsvindu til en butikk på Grønland i Oslo. Foto: Bente Haarstad.

Domfelte muslimer er involvert i å sette stopp for hijabforbudet som ble innført av to Skånekommuner. Nå er den sosiale kontrollen gjeninnført, etter at svensk domsstol opphever forbudet mot barnehijab.

Forvaltningsdomstolen i Malmö kunngjorde tirsdag at den stopper hijabforbudet som Staffanstorp og Skurup har innført. Femten mennesker, alle med unntak av en, er innvandrere med muslimsk bakgrunn, anket forbudet. Fria Tider avslørte tirsdag at tungt kriminelle muslimer står bak anken.

Hijabforbudet ble innført i fjor. Det ble forbudt å la barn bruke hijab i barnehager og barneskoler, og forbudet hadde som mål å beskytte jenter fra muslimske familier fra å bli tvunget til å bruke religiøse klær, skriver avisen.

Christian Sonesson, formann for kommunestyret (M) i Staffanstorp, kalte hijabforbudet «en del av det forebyggende arbeidet mot sosial kontroll, da praksisen med å iføre småjenter hijab er en del av æreskulturen».

Men nå er hijabforbudet stoppet av domstolen. Fria Tider avslørte tirsdag at en av de femten personene som sto bak anken til retten, er en 51 år gammel mann som er straffedømt for grov kriminalitet. Mannen er blant annet dømt for grovt heleri og var en av de siktede i en profilert kidnappingsrettssak i 2012.

En annen av dem som anket hijabforbudet, er en 44 år gammel palestiner. Han ble i 2018 dømt for å ha brukt en forfalsket oppholdstillatelse fra Syria og for å ha oppholdt seg  med falsk identitet i Sverige. 44-åringen prøvde å bruke de forfalskede dokumentene for å få et reisedokument utstedt av det svenske migrasjonsverket, skriver avisen.

Likevel har forvaltningsdomstolen tatt anken til følge, og stopper nå hijabforbudet.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.